Spor
  • 28.7.2022 10:48

Galatasaray'dan 3 bomba!.. Taraftar bayram edecek

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, orta saha transferine yoğunlaşmış durumda. Son olarak Leo Dubois ve Haris Seferovic'i transfer eden sarı-kırmızılılar orta saha için gaza basarken, forvete de takviye yapacak. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar sonrası Galatasaray, 3 isimle anlaşmaya vardı. Okan Buruk'un talebi doğrultusunda kulüplerini de ikna eden sarı-kırmızılılar, kısa sürede 3 isimle de resmi sözleşme imzalayacak. İşte transferin detayları...

7 Ağustos'taki Antalyaspor maçına kadar 6 numara takviyesini bitirmeye kararlı olan Galatasaray, Florian Grillitsch defterinin kapanmasının ardından rotasını farklı isimlere çevirmişti.

Birçok isimle görüşen sarı-kırmızılıların gündeminde Idrissa Gueye, William Carvalho, Diawara, Xeka, Benjamin Andre gibi isimler yer almıştı.

OKAN BURUK: TRANSFER İÇİN ÇOK MESAİ HARCIYORUZ

Teknik Direktör Okan Buruk, Salernitana ile oynanan maçın ardından transferle ilgili yaptığı açıklamada, "Başkanımız ve yönetim ellerinden geleni yapıyor transfer için. Büyük bir şans bizim için. Kendi vakitlerini bırakıp, sadece Galatasaray'ı yaşıyorlar. Biz de aynı şekilde diğer hayatımıza bir kenara bıraktık. Transfer çok önemli bizim için.

Biz de çok mesai harcıyoruz ama şu bir gerçek; Her oyuncuyu buraya getiremiyorsunuz. Sizin istediğiniz olmuyor ya da maddi olarak beklentilerini verseniz bile, Türkiye ilk tercihleri olmuyor. Avrupa'da olmamak da bir dezavantaj. Bu nedenle istediklerimiz almakta zorlanıyoruz.

İyi oyuncu istiyoruz, emin olduğumuz, direkt katkı yapacak isimleri istiyoruz. O yüzden transfer süreci uzuyor. Ama bunun yanında kendi içimizden de bir sürü ismi çıkartabilir. Bu şekilde de biz ayakta kalacağız. Gelen oyuncular daha çok güçleneceğiz. Elimizdeki isimlere çok güveniyoruz ama bize katkı sağlayacak isimleri kadroya katacağız." demişti.

3 TRANSFER BİTTİ

Bu gelişmelerin ardından transferde atağa kalkan Galatasaray, 3 isimle anlaşmaya vardı.

Teknik direktör Okan Buruk'un bir rapor hazırlayarak özellikle takımında görmek istediğini belirttiği Norveçli orta saha Fredrik Midtsjö ile kesin anlaşmaya varan sarı-kırmızılılar, AZ Alkmaar'ı da ikna etmeyi başardı.

BONSERVİSİ 3.5 MİLYON EURO! İSTANBUL'A GELECEK

4.5 milyon Euro'dan kapı açan Hollanda ekibini, 3.5 milyon Euro'ya ikna eden yönetim, hedefine ulaştı. Son detayların görüşülmesinin ardından 28 yaşındaki oyuncuyu İstanbul'a getirip sağlık kontrolünden geçirecek olan Aslan, ardından resmi sözleşmeyi imzalatacak.

Okan Buruk da Midtsjö ile ilgili olarak, "Fredrik Midtsjo listemizde olan oyunculardan biri. Görüşmeler devam ediyor. Bir iki oyuncu daha var görüştüğümüz. Bir iki gün içerisinde tam belli olur" ifadelerini kullanmıştı.

ASİST MAKINESİ

Şu anda AZ Alkmaar forması giyen Fredrik Midtsjö daha önce Rosenborg, Ranheim, Sandnes Ulf takımlarında da görev aldı. Profesyonel kariyeri boyunca 381 maça çıkarken 34 gol, 67 asist kaydederek takımlarına katkı sağladı. 1.76 boyundaki oyuncunun güncel piyasa değeri 6 milyon Euro.

EVANDER İÇİN MIDTJYLAND İKNA EDİLDİ

Galatasaray, 10 numara transferinde uzun zamandır temas halinde olduğu Evander için de anlaşmayı tamamladı.

24 yaşındaki Brezilyalı ile 3+1 senelik el sıkışan sarı-kırmızılıların bonservise karşılık sunduğu 5 milyon 250 bin Euro'luk teklifi de Midtjylland tarafından kabul edildi. Oyuncunun en önemli artısı, Danimarka'da ligin başlaması ve G.Saray'a fiziksel anlamda hazır gelecek olması.

ALİ AKMAN İÇİN PRENSİPTE ANLAŞILDI

Transferde hızını alamayan Aslan, Eintracht Frankfurt'un oyuncusu Ali Akman'ı da renklerine bağladı. Sarı-kırmızılı ekibin efsane oyuncularından Ayhan Akman'ın yeğeni olan 20 yaşındaki golcünün satın alma opsiyonuyla kiralanması için Alman ekibiyle prensipte anlaşıldı.

Geçen sezonu Nijmegen'de kiralık geçiren genç oyuncu, kuzenleri Hamza Yiğit ve Efe ile beraber sarı-kırmızılı formayı giyecek.

Güncellenme Tarihi : 28.7.2022 11:06

İLGİLİ HABERLER