Gündem
  • 9.9.2009 19:48

GEÇİT TÖRENİNDE DOMUZ SÜRPRİZİ

Edremit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yılı kutlamaları sırasında, bayraklarla süslenen belediye araçları, çöp kamyonları ve cenaze arabasının yanı sıra avcıların öldürdükleri domuzların protokolün önünden geçirilmesi tepki çekti. Protokol üyelerinin ayakta izlediği geçit sırasında Edremitliler, Türk askerinin ve kaymakamının çöp kamyonlarıyla domuz ölülerini selamlamak zorunda bırakıldığını söyledi.

Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu, Belediye Başkanı MHP'li Tuncay Kılıç, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ve Edremitliler'in katıldığı kutlamalar, Şehit Hamdi Bey Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından Kurtuluş Savaşı'nın sembol isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülülü Şehit Hamdi Bey’in anısına yaptırılan heykelinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelasını Edremit Kaymakamı Şefik Aydın ve heykeltıraş Tankut Öktem'in kızı Pınar Öktem kesti.

Daha sonra tören geçişleri yapıldı. Bayraklarla süslenen belediye araçlarının, çöp kamyonlarının ve cenaze arabasının yanı sıra, avcıların öldürdükleri domuzların da protokolün önünden geçirilmesi tepki çekti. Edremit Sebze ve Meyveciler Odası araçlarından atılan sebze ve meyvelerin toplanması sırasında da küçük bir kargaşa yaşandı.

Tören askeri birlikler, mehteran takımı ve efelerin geçişiyle son buldu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:16

İLGİLİ HABERLER