Gündem
  • 9.9.2009 19:46

SÜREYYA KARABULUT İFADE VERDİ

Süreyya Karabulut Gazeteci Cemil Baran'ın gözaltına alınmasıyla ilgili soruşturma kapsamında savcıya ifade verdi. Karabulut'un avukatı Rezan Epözdemir, müvekkilinin özel hayatını ifşaa ettiğini iddia ettiği Cemil Baran hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Süreyya Karabulut sabah saatlerinde Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliyesi'ne Avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte geldi. İfadenin ardından Süreyya Karabulut'un avukatı Epözdemir gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"İFADEMİZİ VERDİK"

Süreyya Karabulut'un avukatı Rezan Epözdemir, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'ın talebi üzerine adliyeye geldiğini anlatarak,"İfademizi verdik. Cemil Baran'da geldi. Beyanlarımızı sunduk. Dosyadan çok umutluyuz. Dosyamız tekemmül etti. Delilerin hemen hemen tamamı toplandı. Adli Tıp'da birçok inceleme yapıldı.Dosya fazlasıyla tekemmül etti. Şüphelinin yakalanmasını bekliyoruz" dedi.

"CEMİL BARAN'DAN ŞİKAYEÇİ OLDUK"

Cemil Baran'dan şikayetçi olduğunu ifade eden Rezan Epözdemir, "Bizim de bir şikayetimiz oldu. Cemil Baran müvekkilimin söylemlerini kaydettiği için kamuoyunca ifşaa ettiği için özel hayatın gizliliğini ihlal etmiş oldu. Hem de verileri hukuka aykırı bir şekilde kayıtedip alenen ifşaa etmiş oldu. Bunu da kendi mesleğini kulanarak yaptığı için bu bağlamda savcılıağa şikayette bulunduk. Şikayetin de kabul edileceğini düşünüyoruz. Cemil Baran 1 ila 4 yıla arasında yargılanağını düşünüyoruz. Bu olayla ilgili Cemil Baran'ın yürütmüş olduğu müzakereler ve malum süreçle ilgili savcı bey ifadelerimize başvurdu. Umutluyuz, savcı beyde umutlu. Dosya nihayete erdi. İnşallah en kısa zamanda çözüleceğini tahmin ediyoruz. Umuyoruz, temennimiz o yönde" açıklamasında bulundu.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:16

İLGİLİ HABERLER