Gündem
  • 15.12.2010 13:58

"GÖBEK ATA ATA AB ÜYELİĞİNE DOĞRU YÜRÜYELİM"

ERHAN YILMAZ
İSTANBUL

Egemen Bağış, Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır ile birlikte Taksim'deki Point Otel'de düzenlenen "Türkiye'deki Roman Vatandaşlar" konulu seminere katıldı. Roman vatandaşlara seslenen Egemen Bağış, "İlle de Roman olsun diyerek, ille de AB olsun diyerek Roman vatandaşlarımızın uğradıkları zulme en güzel cevabı veriyoruz. Hep birlikte göbek ata ata AB üyeliğine doğru yürümek, AB değerlerine daha fazla sarılmak istiyoruz.

Bu topraklarda Romanlar, dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığı kadar özgür olmuşlardır. Kim Roman vatandaşlarımızı ülkesiz bir halk olarak tanımlıyorsa, o insanlıktan nasibini almamış demektir. Sezen Aksu şarkı söylediğinde nasıl hepimizin bam teline dokunuyorsa, Kibariye de aynı şekilde hepimizin gönlüne hitap ediyor. Fazıl Say nasıl ki ortak bir değerimiz olarak Türkiye'yi temsil ediyorsa, Hüsnü Şenlendirici de bizim kültürümüze çok şey katıyor" dedi.

Egemen Bağış konuşmasının ardından toplantıdan ayrılırken, bakanın konuşmasında erkek sanatçı olarak Hüsnü Şenlendirici'nin ismini söylemesine içerleyen Balık Ayhan, salondan ayrılmak istedi. Moralinin bozuk olduğu gözlenen Balık Ayhan, toplantıya katılanların ricası üzerine tekrar içeriye girdi. Sanatçı, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 00:31

İLGİLİ HABERLER