Gündem
  • 15.12.2010 14:24

"ŞOK İDDİA: OĞLUM İNTİHAR ETMEDİ, KOMUTANI VURDU"

ÇAĞDAŞ YILDIRIM
ANTALYA



2009 yılı Ekim Tunceli'nin merkeze bağlı Sarıtaş Karakolu 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yaparken askeri makamlarca intihar ettiği bildirilen piyade er Murat Oktay Can'ın (20) babası Oktay Can, oğlunun birlikteki komutanlarca vurulduğunu ve omzuna düşen silahın eline tutuşturulduğunu belirtti.



OTOPSİ RAPORUNDA İNTİHAR GEÇMİYOR


Oğlunun otopsi raporunda intihar kelimesinin geçmediğini belirten baba Can, "Şüpheli bir ölümdür. Otopside ateşli silah yaralanması olarak geçti. Deliller karartıldı. Ölüm sebebi bize şehit denildi ve garnizon komutanlığı şehit töreni yaptı. 3 gün soran bölgedeki komutan kendi kendine vurduğunu söyledi. Benim olum intihar etmez" dedi.



AYNI GÜN KULÜBE YIKILDI


Kriminal raporlarda merminin kaç metreden isabet ettiğinin belli olmadığını kaydeden Can, "Kapalı bir alanda mermi çekirdeği bulunamadı, kaybedilmiş. Aynı gün kanlar temizlendi ve kulübe yıkıldı. Yeniden keşif çıkaracağım. Benim çocuğum cinayete kurban gitmiştir. Komutanı tarafından tabanca ile vurulmuştur iddia ediyorum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'mazlumun yanındayım' dedi, bizden başka mazlum mu var?" diye konuştu.



ÇOCUĞUMDA İKİ KURŞUN VAR


Antalya Garnizon Komutanlığı'nın ilk önce oğlumun vurulduğunu ve şehit olduğunu söylediğini belirten baba Can, "Ayakta vurulmuş çocuğum. Elazığ Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Örtbas edildi. Takipsizlik kararı verildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğim. Çocuğum vurulmuştur. Tek evladım vardı. Başka anne babalar yanmasın.

Komutan yüzünden bir evlat ölmesin. Çocuğumda iki tane kurşun olduğu tespit edildi. İntihar diyenler soruları cevaplasın. Telefon, not defteri ve kafasından çekilen röntgen filmini göndermediler. Bir çocuğum daha olsa onu da gönderirim. Ama gideni de komutan vuruyor. Ben adalet istiyorum. Biz yandık başkaları yanmasın. Gerekirse yeniden mezar açılsın, yeniden otopsi yapısın" ifadesini kullandı.


Oğluna komutanları tarafından 100 adet G3 mermisi verildiğini ve onlardan sadece 3 tanesini kullandığını belirten baba Can, "O gün oğlumun silahında hala 97 mermi vardı. Bunun açıklığa kavuşması lazım. Askeri ifadelerde çocuğum yere düştüğünde tüfek omzuna gelmiş. Komutanlar çocuğumun eline silahı vermiştir. Bu

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 00:31

İLGİLİ HABERLER