Spor
  • 25.1.2008 16:17

GÖKHAN ÜNAL BU KADAR PARA EDER Mİ ?

Kayserispor Başkanı "Gökhan Ünal'ı 10 milyon euro getiren alır" açıklamasını yaptı. Daha önceki yıllarda da büyüklerin kıskacında olan bazı futbolcular için başkanlar bu tip astronomik bonservis bedelleri belirlemekten geri kalmamışlardı.
 
Peki Gökhan Ünal 10 milyon Euro eder mi? 10 milyon Euro'ya Avrupa'dan hangi futbolcular alınır? Türkiye'de hangi kulüplerin bütçesi bir Gökhan Ünal ediyor?
 
KESENİN AĞZINI BİRAZCIK DAHA AÇARSANIZ...
Bu sezon Avrupa'da transferin kralı Bayern Münih İtalyanların meşhur golcüsü Luca Toni için 11 milyon Euro, Werder Bremen'in gol kralı Miroslaw Klose için de 12 milyon Euro ödedi. Yani kesenin ağzını biraz daha açıp Gökhan Ünal yerine bu futbolcuları alabilirsiniz. 
 
Eğer daha tecrübeli ve hava toplarına hakim bir futbolcu istiyorsanız Jan Koller'i düşünebilirsiniz. Jan Koller, Nurnberg'e 1 milyon Euro'ya mal oldu. Neredeyse 10 Koller bir tane Gökhan Ünal ediyor.
 
Sıcak bir transfer haberi daha... Büyük kulüplerin peşinde koştuğu River Plate'in yıldız golcüsü Marco Ruben'i transfer etti. 7 milyon dolara!!!
 
İngiltere'ye geçecek olursak... Tuncay'ın takım arkadaşı ve forvetteki rakibi Aliadiere Arsenal'den 3 milyon Euro'ya alındı. 3 Aliadiere 1 Gökhan Ünal ediyor. Paraguay'ın son yıllarda yetiştirdiği en önemli isim olan Roque Santa Cruz Bayern Münih'ten Blackburn Rovers'a 5 milyon Euro'ya transfer oldu. Gökhan Ünal 2 Roque Santa Cruz edecek. Hangisini seçersiniz?
 
İsterseniz Bulgarların ünlü futbolcusu Valerij Bojinov da var. Yıllarca İtalya'da harika goller atan Bojinov Manchester City'ye 8 milyon Euro'ya mal oldu.  Eski Liverpoollu Sinama Pongolle'un Huelva'ya 4 milyon Euro, eski Portsmouthlu Lua Lua'nın da Olympiakos'a 3.5 milyon Euro'ya malolduğunu hatırlatmakta fayda var.
 
8 NONDA MI 1 GÖKHAN ÜNAL MI?
G.Saray'ı son haftalarda ayakta tutan tek isim olarak kimi gösterirsiniz? Birçoğunuz Nonda diye cevap verecektir. G.Saray, Nonda için Roma'ya 1 milyon 300 bin euro ödedi. Gökhan Ünal ise tam 10 milyon Euro! Kısacası tam 8 Nonda bir Gökhan Ünal ediyor.
 
G.Antep'te harika işler çıkararak Ankaraspor'a transfer olan ve son kupa maçında Ankaraspor formasıyla 2 gol atan Meksikalı forvet Antonio De Nigris için Ankaraspor 1 milyon 100 bin Euro ödedi. Siz ne dersiniz? 9 Nigris mi 1 Gökhan Ünal mı?
 
Örnek olarak Gökhan Gönül... G.Birliği OFTAŞ'tan gelerek Fenerbahçe'de harikalar yaratan ve milli takıma kadar uzanan Gökhan Gönül için Fnerbahçe 1 milyon 400 bin Euro ödedi. Gökhan Ünal ise 10 milyon Euro!
 
 
TAKIM BÜTÇELERİ BİLE BİR GÖKHAN ÜNAL ETMİYOR!
Turkcell Süper Lig'de lider durumda olan Anadolu'nun gözbebeği Sivasspor emin adımlarla ilerliyor. Taraftarının desteğiyle ayakta durmaya çalışan Sivasspor'un tahmini bütçesi 15 milyon 600 bin YTL olarak değerlendiriyor. Gökhan Ünal ise tam 10 milyon Euro!
 
İlk yarıda sürpriz bir performans sergileyerek gencecik kadrosuyla fırtınalar estiren Gençlerbirliği Oftaşspor'da tüm futbolcuların aldığı yıllık para 4 milyon Euro'yu bulmuyor. Fakat bir Gökhan Ünal neredeyse 2 Oftaş ediyor.
 
İstanbul B.Belediyespor 3 milyon YTL'lik bütçeyle Süper Lig'e yükseldi. Şimdi bütçelerini biraz daha artırlarsa da anlaşılan bir Gökhan Ünal etmeyecekler! İstanbul Belediye'den daha düşük bütçeyle oynayan bir takım daha var: O da Kasımpaşaspor.
 

BİR DE TÜRKİYE TRANSFER REKORLARINA BAKALIM!
ELVİR BALİÇ  Fenerbahçe-Real Madrid 1999-00 23 milyon Euro
MARİO JARDEL Porto-G.Saray             2000-01 16 milyon Euro
NİCOLAS ANELKA Fenerbahçe-Bolton   2006-07 12 milyon Euro
jAY jAY OKOCHA Fenerbahçe-PSG        1998-99 11 milyon Euro
NİCOLAS ANELKA M.City - Fenerbahçe  2004-05 10 milyon Euro
 
Gördüğünüz gibi Gökhan Ünal'a biçilen bu fiyat Türkiye'de neden futbolcuların bu kadar pahalı olduğunu akıllara getiriyor. Siz ne dersiniz? Bu fiyata Avrupa'nın ünlü futbolcularını Türkiye'ye getirebilir miyiz? Tabii gelmeye ikna edebilirsek...
 
Ahmet SİVASLI
[email protected]
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:09

İLGİLİ HABERLER