Spor
  • 23.9.2013 20:16

G.Saray'a PFDK şoku!..

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan ancak çıkan olaylar yüzünden tamamlanamayan derbi için yeni bir gelişme yaşanıyor. DHA'nın servis ettiği habere göre, Melo ve Selçuk İnan'ın PFDK'ya sevk edildiği iddia ediliyor. Resmi açıklamayı bekliyoruz.

Kadir ÇETİNÇALI / İSTANBUL, (DHA)

Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisinin faturası da yavaş yavaş kesilmeye başlandı.
Hakem Fırat Aydınus'un raporunda, kırmızı kart gören Felipe Melo'nun yanı sıra Beşiktaşlı Motta ile itişen ve rakibinin boğazını sıktığı iddia edilen Selçuk İnan'ın da olduğu ve iki futbolcunun PFDK'ya sevk edildiği öğrenildi.

Maç görüntüsü ile karar!

Eurosport'un haberine göre; Hakem Fırat Aydınus'un verdiği saha içi raporunun yanı sıra gözlemcilerin de soyunma odasındaki kavgaları TFF'ye sunduğu ifade edildi. Ayrıca maçın tamamını özellikle de olayların çıktığı pozisyonu izleyecek olan TFF ve PFDK yetkililerinin ek cezaları TV görüntüsü ile verebileceği öğrenildi.

Fırat Aydınus sahaya taraftarların indiğini yardımcı hakem ve 4. hakemin kulaklılığına duyurmasıyla soyunma odası koridoruna doğru hareket etti. Ancak bu anlara gelene kadar çıkan kırmızı kart ve saha içinin karışmasıyla birlikte bazı futbolcuların da rapora girecek hakeret ve yumruklar attığı belirtildi. Fırat Aydınus'un raporunda Melo'nun yanı sıra rakibine saldıran Motta ve Brezilyalı sol bekin boğazını sıkan Selçuk İnan da olduğu iddia edilirken bir yandan da Motta ve Selçuk İnan'ın hakem tarafından bir ceza uygulanmadığı için PFDK'ya sevk edilemeceği belirtiliyor.

Ancak cezalar sadece bu raporlara bağlı olmayacak. Gözlemcilerin soyunma odası koridorlarında yaşadıklarını da rapor etmesinin ardından iki takım futbolcuları da ceza alabilecek. Önce Galatasaray kısa bir süre sonra da Beşiktaşlı futbolcuların soyunma odasına gitmesiyle bir anda kordidorların da karıştığı ifade edildi. Eurosport.com Türkiye İstihbarat Şefi Alper Aslan'ın edindiği bilgiye göre, Fırat Aydınus ve gözlemcilerin raporunun yanı sıra maç görüntüleri izlenerek de ceza verilebilecek. Yarın iki takım oyuncularının da tedbirli veya tedbirsiz olarak Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi bekleniyor. Eğer raporda yer alan futbolcular tedbirli olarak sevk edilirlerse cezalar perşembe günü açıklanmasa bile bu hafta sahaya çıkamayacaklar. Ancak karar hızlı bir şekilde perşembe günü açıklanırsa, itiraz süreci başlayacak.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:46

İLGİLİ HABERLER