Gündem
  • 15.12.2010 14:39

GÜL: SİYASETÇİ OLSAM ÇOK ŞEY SÖYLERİM

BATUHAN YAŞAR
ANKARA

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen 'Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri' töreninin ardından verilen resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialar ve sonrasında yaşanan gelişmelerin hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Bir şey söylersem taraf olurum. Kayseri'yi en iyi bilenlerden birisiyim. Özhaseki'yi de zaten iyi tanıyanlardan birisiyim. Her şey şeffaf zaten. Kayseri örnek bir şehir. Siyasetçi olsam çok şey söylerim ama kendimi tutayım" dedi.

Siyasilere yönelik 'yumurta' protestosuna ve yaşanan tartışmalara ilişkin bir soru üzerine Gül, "Üniversiteler ifade özgürlüğünün bir yeridir. Ama eylem özgürlüğünün yeri değildir" diye konuştu.

Gül, TBMM'deki Kürtçe konuşma tartışmalarına ilişkin soruya ise, "Kanunlar, Anayasa belli. Mecliste Türkçe konuşulur. Kitapta, tiyatroda, Kürtçe olur" karşılığını verdi.

MECLİS BAŞKANI ŞAHİN

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de Kayseri'deki yolsuzluk iddialarına ilişkin soru üzerine, "Hukuken baktığımızda ortada sonuçlanmış ve Yargıtay tarafından onanmış bir dava var. Ben Meclis Başkanı olarak 'şöyle yapın böyle yapın, yol gösteren, inceleyin, incelemeyin' diye akıl verme noktasında değilim" diye konuştu.

Şahin, TBMM'de Kürtçe konuşmaya ilişkin olarak da, "Almanya'da 6-7 Türk milletvekili var. Hiçbiri Alman parlamentosunda Türkçe konuşamaz. Herkesi akıl ve sağduyuya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Şahin, AİHM'in HADEP'in kapatılmasında Türkiye'yi tazminat ödemeye mahkum etmesini de, "Yürürlükteki mevzuat parti kapatma nedenidir" sözleriyle değerlendirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 00:31

İLGİLİ HABERLER