Ekonomi
  • 12.9.2004 00:58

GÜLER SABANCI : İSTANBULLU GAZETECİLERİN BİR YILDIR GÖRMEDİĞİNİ ANKARALI GAZETECİLER BİR BAKIŞTA FARK ETTİ, ANKARALI GAZETECİLERE HAYRAN KALDIM

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding'i devraldıktan sonra geldiği Ankara'da en çok ekonomi bakanlarını beğendi...

Sabancı Holding yönetimini devraldıktan sonra ilk kez Ankara'ya gelen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, iki gün boyunca Başbakan Tayyip Erdoğan'dan Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e kadar kritik bir görüşme turuna çıktı. Sabancı, ziyaretleri sırasında birebir görüştüğü ekonomi bakanlarına tam not verdi. "Hepsi de işinin uzmanı, ne yaptıklarını biliyorlar" diyen Sabancı, bakanların ekonomik programın kesintisiz yürümesi ve enflasyonun düşürülmesi konusunda aynı anlayışla çalıştıkları izlenimini edindiğini söyledi. Sabancı, ziyaret sonrası kendilerine ait Ankara Hilton Oteli'nde bir resepsiyon verdi. İşte resepsiyondan notlar:
* Güler Sabancı,"Niçin Ankara'dasınız?" sorusunun cevabını kokteylde yaptığı konuşmayla verdi. "Yönetimi devraldım. Sakıp Sabancı'nın vefatı sonrasında yapılan taziye ziyaretlerine, gösterilen ilgiye karşılık vermek istedim. Artık bu ziyaretlerin geleneksel hale geleceğini düşünüyorum" dedi.
* Ankara'da rüzgar gibi esen Sabancı'nın gösterdiği performans üzerine, "Sakıp Bey'in yerini şimdiden dolduracağınız görünüyor" yorumları yapıldı. Bunun üzerine Sabancı, "O hem babam, hem patronum hem de hocamdı. Yeri doldurulmaz. Ben sadece bayrağı taşıyorum" cevabını verdi.
* Güler Sabancı'nın verdiği kokteyl adeta bakan ve bürokrat akınına uğradı. Kokteyle, Abdüllatif Şener,  Cemil Çiçek, Murat Başesgioğlu, Güldal Akşit, Hilmi Güler ve  Sami Güçlü gibi bakanların yanı sıra,  Süreyya Serdengeçti, Tevfik Bilgin ve Metin Kilci gibi ekonominin kilit isimleri katıldı.
* Kokteylde herkesle ilgilenen Sabancı, Fransız Büyükelçisi'ne kırmızı şarap ikram etti. Elçinin şarabı çok beğenmesi üzerine "Fransız Büyükelçisi bile şarabımı çok beğendi. Demek ki güzel şarap yapıyoruz" dedi.

Yüzük elden ele dolaştı

Resepsiyona damgayı Sabancı'nın parmağındaki Yıldırım Beyazıd resminin ve turasının yer aldığı yüzük vurdu. Güler Sabancı, yüzüğü 1 yıldır taktığı halde İstanbul basınının fark etmediğini anlatırken, "Ankaralı gazetecilere hayran kaldım. Hemen fark ettiler" dedi. Ankaralı gazetecilerden, "İstanbul'da farkedilmemesi doğal. Çünkü orada sultan çok" cevabını alan Sabancı, çok hoşuna giden bu cevabı bakanlara aktardı. Yüzük gece boyunca elden ele dolaştı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER