Gündem
  • 17.1.2008 00:05

GÜNAY: 'İKTİDARA KARŞI NEZAKET GÖSTERİLMELİ'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bazı basın yayın organlarında yer alan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün Koordinasyon toplantısındaki konuşmalarla ilgili olarak, ''Hem devletten destek alacaksınız hem devlete, hükümete, demokrasiye karşı, demokrasiyi küçümseyen bir üslupla direneceksiniz. Benim devletimin desteğiyle, verdiği olanakla sahneye çıkanın devlete, millete, milletin değerlerine, halkın seçtiği iktidara karşı nezaket göstermesini aramak herhalde bir toplum kuralıdır'' dedi. 
     Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Madrid'te başörtüsüyle ilgili açıklamaları hatırlatılarak yöneltilen soruları cevaplandırırken, üniversite ve kamu kurumlarında çalışanların belli kurallara uyması gerektiğini, ancak bu kamu görevinden yararlananlar için bu kısıtlamaların getirilmemesinin uygun olmadığını ifade etti.
     Günay, toplumun kendi içinde böyle bir tartışma bulunmadığını dile getirerek, üniversitede kıyafet kısıtlamasının, öğrencilere saygısızlık ve haksızlık olduğunu, bu aşamaya gelmiş bir gencin hangi kıyafeti giyeceğine kendisinin karar verebileceğini bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:17

İLGİLİ HABERLER