Gündem
  • 9.9.2011 00:06

AKP'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ...

A.A) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hükümetin İsrail politikalarını eleştiren sözleriyle ilgili olarak, ''İsrail'in sözcülüğünü yaparcasına, hatta daha da ileri giderek, bu hükümete karşı 'holigan' ifadesini kullanması, bu hükümete karşı 'ağzından kan damlıyor' gibi sert ifadeler kullanılması, gerçekten acaba sayın Kılıçdaroğlu uluslararası sisteme selam mı çakıyor algısı oluşturuyor bizde'' dedi.
Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Mavi Marmara'' gemisine uluslararası sularda saldırı konusunda Türkiye'nin almış olduğu kararlara karşı İsrailli sözcülerin kısmen tepki gösterdiklerini belirterek, en sert tepkiyi ise şaşılacak şekilde Kılıçdaroğlu'nun gösterdiğini öne sürdü.
Türkiye'de iktidarı uluslararası güçlerin belirlemediğini, iktidarların milletin oylarıyla gelip gittiğini ifade eden Üstün, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin hayret verici olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu'nun, sözleriyle saldırıda yaşamlarını yitiren Türk vatandaşlarının aziz hatıralarına ve yakınlarına saygısızlık yaptığını öne süren Üstün, ''Elbette yıllardan beri bir gelenek vardır. Dış politikada yek vücut durulur, muhalefetiyle, iktidarıyla... İlk kez şaşılacak şekilde ana muhalefet partisi kendi insanlarını da gücendirecek şekilde bir dil kullanıyor. Bu noktada şaşırmış vaziyetteyiz. En temel insan hakkı ihlalini de görmezden geliyor. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı olarak buna hayret ediyorum. 9 vatandaşımızın hakkını savunmak varken, gidip İsrail sözcülüğüne soyunmak nereden çıkıyor? Bunu hayretle karşılıyoruz'' dedi.
Kılıçdaroğlu'nun, Baas rejiminin mazlum Müslüman Suriye halkını ezdiği sırada onların yanında yer aldığını iddia eden Üstün, kendisini sosyal demokrat olarak niteleyen CHP'nin de Filistin mezalimi karşısında en ufak bir kınamada bulunmadığını savundu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:15

İLGİLİ HABERLER