Gündem
  • 9.2.2014 01:00

Türkiye'deki DERİN DEVLET'İ Fethullah Gülen yönetiyor

ABD'li Rubin, 17 Aralık operasyonunun Fethullah Gülen'in güvenlik güçlerine sızmış müritleri tarafından gerçekleştirildiğini belirterek Erdoğan'ın seçimle iş başına geldiğine vurgu yaptı. Türkiye karşıtı yazılarıyla tanınan Amerikalı Michael Rubin son makalesinde Türkiye'deki 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan gelişmeleri anlattı. ABD’li Michael Rubin, operasyonunun nedeninin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dershanelerle ilgili düzenleme kararından sonra geldiğine dikkat çekti.

DERİN DEVLETİ BİZZAT GÜLEN YÖNETİYOR

Michael Rubin yazısının devamında derin devletin bizzat Gülen hareketi olduğunu iddia ederek "İşe bakın ki derin devlete karşı olan batılı akademisyenler ve liberaller bir zamanlar perdenin arkasından generaller ve istihbaratçılardan oluşan karanlık bağlantıların çıkacağından bahsederken, geçen ay yaşanan olaylar Gülen'in bizzat kendisinin derin devleti yönettiğini gösterdi" ifadelerini kullandı.

Bazı Türk milletvekilleriyle görüştüğünü ve Gülen cemaatine bağlı unsurlar tarafından dinlemeler yapıldığını savunan Michael Rubin, yazısını şu cümlelerle tamamladı:

'ERDOĞAN SEÇİMLE GELMİŞ BİR BAŞBAKAN'DIR'

"Geçen haftayı Paris ve Brüksel'de Türk parlamenterlerle toplantılar yaparak geçirdim. Özellikle İstanbul ve Ankara'da görüşmedik çünkü hepsi yurtdışında daha rahat konuşabileceklerine çünkü Gülen polis içindeki taraftarlarının telefon konuşmalarını dinlediklerini ve milletvekili, gazeteci ve yabancıların bulunduğu ofislerden restoranlara her yerin dinlendiğini düşünüyorlardı. İçlerinden birisi önemli bir noktadan bahsetti. Erdoğan her şeyden öte seçimle gelmiş bir Başbakan'dır ve yine seçimle gidebilir. Peki ya tam tersine milletin değil de en az Başbakan kadar gücü arzulayan karanlık tarikat liderinin, Gülen'in seçtikleri!"

TİME TÜRK
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:49

İLGİLİ HABERLER