Ekonomi
  • 18.12.2008 12:55

SGK'DAN EMEKLİYE "ÖLÜM YARDIMI" UYARISI

ANKARA - Kurumdan yazılı açıklamayla yaptığı uyarıda, son günlerde, çeşitli illerde kurumun adını veya kurumu çağrıştıracak benzer adları kullanarak, emekli aylığı alanların evlerine gidip, ölüm yardımı ödemesi yapılabilmesi için para tahsil etmeye çalışan iyi giyimli ve yakalarında tanıtım kartı olan kişilerin olduğu yönünde ihbarlar geldiğini bildirdi.
İhbarların özellikle İstanbul'da yoğunlaştığı belirtilen açıklamada, kurum çalışanlarının dolaşarak emekli maaşlarıyla ilgili işlem yapma yetkisi bulunmadığı duyuruldu.
Açıklamada, "bazı art niyetli" kişilerin "Sosyal Güvenlik Dergisi" ya da "Sosyal Sigorta Gazetesi" gibi yayın isimleriyle işyerlerine giderek, bu yayınları satmaya çalıştığının tespit edildiğine işaret edildi ve "Bu tür yayınların kurumumuzla ilgisi bulunmamaktadır. Kurumumuza ait aylık periyotta çıkarılan ve ücretsiz olarak abonelerimize dağıtılan 'Sosyal Güvenlik Kurumu Aylık Haber Bülteni' adlı yayınımız dışında bir dergi ya da gazetemizin bulunmadığını kamuoyuna bildiririz." denildi.
Kurumun, yasalarla belirlenen haller ve özel yetkilendirilen personeli haricinde hiçbir çalışanı ile tahsilat yapmadığı vurgulanan açıklamada, mağdur duruma düşülmemesi için yasal olmayan yollardan gelen bu tür taleplere kesinlikle itibar edilmemesi ve "Alo 155" ihbar hattına veya en yakın emniyet birimine başvurarak suç duyurusunda bulunmaları istendi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 03:10

İLGİLİ HABERLER