Ekonomi
  • 18.12.2008 13:11

IMF BAŞKANI'NDAN KÖTÜ HABER: EKONOMİK VERİLERDE KÖTÜLEŞME DEVAM EDECEK

MADRİD - Kahn, ocak ayından itibaren IMF'nin yeni ekonomik tedbirleri uygulamaya başlayacağını ve rakamların G-20 toplantısından, yani kasım ayından sonra yayınlananlardan daha kötü olacağını belirtti. Ekonomik değişimi teşvik edecek faktörlerin başında "dibe oturan konut piyasasını tekrardan canlandırma" konusuna önemle işaret eden Kahn, ABD'de konut piyasasının düşmeye devam etmesi halinde bir dezenflasyon durumunun oluşabileceğini ifade etti.
IMF Başkanı, hedeflerinin, ulusal finans piyasalarında güven ve istikrarın yeniden kazanılması ve böylece kredi akışının sağlanması, olağanüstü ve besleyici bir vergi teşviki aracılığıyla küresel taleplere destek vermek ve yeni ortaya çıkan ekonomileri likiditeyle desteklemek olduğunu açıkladı.
Hiçbir suçu olmamasına rağmen mevcut ekonomik krizden etkilenen ülkeler bulunduğunu ve bazı doğu Avrupa ülkelerinin de bunların arasında olduğunu kaydeden Kahn, bu ülkeler için finansman sorunlarını çözmeye yardımcı olmaları gerektiğini, yapılanların yeterli olmadığını, hedeflerinin açık ve sağlam olması gerektiğini, sadece sözde değil pratikte de tutarlı olmak zorunda olduklarını belirtti.
IMF Başkanı ayrıca, AB'nin geçtiğimiz hafta onayladığı, AB'nin GSYH'sının yüzde 1.5'den oluşan ekonomik yardım paketini "çok fazla çekingen" olarak değerlendirdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 03:09

İLGİLİ HABERLER