Gündem
  • 6.8.2009 10:47

HABERAL'DAN KILIÇDAROĞLU'NA : SİZ ORDAN BİZ BURDAN BAŞARACAĞIZ

Kılıçdaroğlu, Ergenekon dinlemesine takılmış!

Ergenekon soruşturmasının 3. iddianamesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Böylece iddianame üzerindeki gizlilik de kalkmış oldu.

3. iddianamede yine kamuoyunda günlerce tartışılacak birbirinden çarpıcı iddialar yer alıyor. İddianamenin en ilgi çekici ayrıntılarından birisi ise CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun dinlemeye takılmış olması ve bu telefon konuşmalarının iddianamede yer alması.

KILIÇDAROĞLU-HABERAL GÖRÜŞMESİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 19.03.2009 tarihinde Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Prof Dr. Mehmet Haberal ile yaptığı görüşme dinlemeye takıldı.

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu, 2009 yerel seçimlerinden tam 10 gün önce gerçekleşen görüşmede Haberal, Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçim sürecinde gösterdiği performans nedeniyle tebrik ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu da Haberal'ın tebrikleri nazik bir dille kabul ediyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU İDDİANAMEDE 'KEMAL' OLARAK YER ALDI

Ergenekon iddianamesinde yer alan 5603 numaralı 'tape'de 2009 yerel seçimlerinden tam 10 gün önce teknik takibe takılan görüşme şöyle;

"Mehmet Haberal'ın "Efendim Nahit" dediği, Osman N.D.'nin "Hocam Kemal Bey'i veriyorum" dediği. Haberal'ın ha "Ver bakalım" dediği, N.D.'nin "Peki hocam saygılar" dediği, Mehmet Haberal'ın "Hadi başarılar" dediği, Mehmet Haberal'ın "Nasılsınız" dediği, Kemal'in "Ses dışında fena değil iyiyim sizler nasılsınız" dediği, Mehmet Haberal'ın "Sağol sağol teşekkür ediyoru sizi gerçekten tebrik ediyorum" dediği, Kemal'in "Sağolun hocam çok çok teşekkür ederim" dediği, Mehmet Haberal'ın "Çok çok ciddi bir performans gösteriyorsunuz, siz orda çalışıyorsunuz biz de burada çalışıyorsunuz" dediği, Kemal'in "Sağolun hocam" dediği, Mehmet Haberal'ın "Yani" dediği... Kemal'in "Ona kesinlikle inaanıyorum" dediği, "

HABERAL: BİRİNCİ GÖREVİMİZ ÜLKEYE SAHİP ÇIKMAK

Mehmet Haberal'ın "Hakkaten yani bugün ülkemiz dünden daha fazla bize ihtiyaç duyuyor" dediği, Kemal'in "Doğru hocam özellikle size dediği", Mehmet Haberal'ın "Yok yok hepimize hepimize ben ne diyorum bu ülkenin ee vatandaşı birinci görevimiz ülkemize sahip çıkmak" dediği, Kemal'in "Evet evet hocam evet" dediği, Mehmet Haberal'ın "Dün bü Çanakkale Çanakkale zeferimizle ilgili konuştuğumda dedim ki bir günde 10 000 şehit verdik" dediği, Kemal'in "Evet"e dediği, Mehmet Haberal'ın onların, onlara vefa göstermek onların kemiklerini sızlatmamak gerekiyor deriz" dediği, Kemal'in "Doğru vallahi" dediği, Mehmet Haberal'ın "Ya onun için ben gerçekten sizi kutluyorum" dediği, Kemal'in "Sağolun hocam" dediği, Mehmet Haberal'ın "Ve yani başarıcaz inşallah" dediği, Kemal'in "inşallah inşallah" dediği, Mehmet Haberal'ın "İnşallah hayırlısı ile" dediği, Kemal'in "hayırlısı" dediği, Mehmet Haberal'ın "Yani gerçekten kutluyorum başarılar diliyorum ya" dediği, Kemal'in "Sağolun hocam bir emriniz olursa bekliyorum hocam" dediği, Mehmet Haberal'ın "Estağfirullah ricam olur başarılar diliyorum" dediği, Kemal'in sağolun çok teşekkürler" dediği...

Kanaldhaber.com.tr

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:54

İLGİLİ HABERLER