Gündem
  • 23.4.2018 00:26

Haberi olmadan İYİ Parti'ye geçen CHP'li şaşkın

CHP ve İyi Parti anlaştı, 15 CHP'li vekil istifa ederek İyi Parti'ye geçti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay '15 milletvekilimiz partimizden istifa etti ve İYİ Partiye katıldılar' dedi, karara ilişkin açıklama yaptı. 15 vekil hamlesinin nasıl alındığını ise CHP'den İYİ Parti'ye geçen Kayseri Milletvekili Çetin Arık anlattı. Arık dün gece CHP Genel Merkez’den acil kaydı ile aradığını ve apar topar gece yarısı Ankara’ya geldiğini söyledi.

CHP ile İYİ Parti anlaşmasının perde arkasını CHP'den İYİ Parti'ye geçen Kayseri Milletvekili Çetin Arık anlattı.

"ACİL KAYDIYLA ARANDIK"

CHP’den İYİ Parti’ye geçen Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Dün gece CHP Genel Merkez’den acil kaydı ile aradığını ve apar topar gece yarısı Ankara’ya geldiğini söyledi. Arık, "Genel Merkez’de çalışkan, partisine bölgede sahip çıkan, parti disiplinine uyan ve sevilen milletvekillerine demokrasimiz için bir görev verildiği söylendi. Daha doğrusu Genel Başkanımızın ülkemizin ve demokrasimizin geleceği için bir fedakarlık istediği bildirildi ve ülke demokrasimiz için, vatanımız için geleceğimizin teminatı gençlerimiz için bir bedel ödedik. Benim için iyi olmadı, Buruk bir şekilde CHP’den İYİ Parti’ye geçmiş bulunuyorum. Ancak, kurgulanan oyunu bozmak için İYİ Parti’ye geçmiş bulunuyorum. Ülkemiz adına yaptığımız bu siyasi fedakarlığı umarım herkes anlayışla karşılayacaktır" dedi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY ŞUNLARI SÖYLEDİ:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay kararı duyurken şu ifadeleri kullandı:

Demokrasimizin daha fazla tahrip edilmesini doğru bulmuyoruz. Toplumun daha fazla kutuplaşmasına izin vermeyeceğiz.CHP olarak demokrasi ayıbına karşı demokrasi arayışımız sürdüreceğiz.Demokrasinin kazanması için bu adımı atıyoruz. 15 milletvekilimiz CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katıldılar.Demokrasimiz için İYİ Parti'ye katılma kararı aldılar.Türkiye ve demokrasimize hayırlı olsun. Arkadaşlarımız demokrasi gaspına zırh olmuşlardır.

15 arkadaşımız fedakarca bu adımı attılar. Bu karar Türkiye'yi demokrasiye taşıma kararıdır. 24 Haziran'a kadar başka tuzakların da kurulabileceğini biliyoruz. Bu halede olduğu gibi bundan sonraki süreçte de CHP büyük demokrasi davasını zafere ulaştırmak için CHP gerekli her adımı atacaktır.

Güncellenme Tarihi : 23.4.2018 01:04

İLGİLİ HABERLER