Gündem
  • 30.4.2006 13:00

HABERİ YAPARKEN ALLAH'TAN KORK!

Saadet Partisi'ne (SP) yakınlığıyla bilinen Milli Gazete'nin, gündeme getirdiği, "Diyanet İşleri Başkanlığı, ABD ve AB'nin isteği üzerine, 'Allah katında hak din İslam'dır' ayetini hutbelerden çıkardı" haberi Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu tarafından sert bir dille yalanlandı. Basın toplantısı düzenleyen Bardakoğlu şöyle dedi:

* En büyük iftira: Diyanet İşleri Başkanlığı'na karşı yapılabilecek en büyük iftira, en büyük bühtan herhangi bir sebeple bir ayete rezerv koyduğumuz iddiasıdır. Bu tamamen yalandır. Geçen yıl Batı'dan gelen heyet, "Bizim dinimiz hak değil mi?" diye serzenişte bulundu. Biz de onlara dedik ki, "Biz her şeyden önce İslam dini insanıyız. İslam dininin din adamıyız. Her zaman, her yerde İslam dininin hak din olduğunu söylemek gibi bir görevimiz ve borcumuz vardır. Papa'nın da, Hıristiyan din adamının da kurtuluşun İsa'da olduğunu söylemesini anlayışla karşılarım. Kimse bizim İslam dininin hak din olduğunu söylememize rezerv koyamaz." Bu konunun basına yansımasıyla birlikte, Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın da "AB'lilerin keyifleri bilir. Biz hutbelerimizi yine doğru bildiğimiz şekilde okumaya devam edeceğiz" açıklaması yaptı.

* Masa başı haberi: Bu haber tamamen masa başında din ve dini değerler üzerinden, Diyanet üzerinden siyaset yapma geleneğinin çok kötü bir örneğidir. Bu yalan habere fevkalade üzüldüm. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun hazırladığı Hutbe Değerlendirme Kılavuzu yeni değil. Diyanet İşleri Başkanlığı hutbelerini özgürce, İslam dininin sahih bilgisine göre hazırlamaktadır. Genelge haberde saptırılmış. "Peygamber efendimiz diyor ki; "Şayet Allah'tan haya etmiyorsan istediğini yapabilirsin." Öyleyse bizim önce bir haber üretirken, bir olay aktarırken önce Allah'tan korkmamız ve ondan haya etmemiz gerekir. İnsana, dini değerlere, manevi değerlere saygı duymamız gerekir. Olayın gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Tamamen o ulusal gazete gurubunun alışkın olduğu o kötü örneğin devamından ibaret gerçek dışı bir haberdir.

Milli Gazete dün manşetten verdi
SP'ye yakınlığıyla bilinen Milli Gazete, dün manşetten verdiği haberde, iktidarın, AB ve ABD istediği için hutbelerden "Allah katında din İslam'dır" ayetini çıkardığını öne sürdü. Haberde şöyle denildi: "AB ve ABD ülkeleri rahatsız oluyordu. Eski ABD Büyükelçisi Eric Edelman geçen yıl Diyanet'ten sorumlu Bakan Mehmet Aydın'a bir mektup yazdı. Her Cuma camilerde okunan 'Allah Katında Din İslam'dır' ayeti hutbelerden çıkarıldı. Skandal yeni 'Hutbe Değerlendirme Kılavuzu' ile ortaya çıktı.

 

(vatan)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:28

İLGİLİ HABERLER