Gündem
  • 28.2.2020 11:28

Hain saldırıda yaralanan askerlerimiz helikopterle getirildi! O anlar kamerada...

İdlib'den son dakika haberleri! Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Astana ve Soçi Mutabakatı kararları ile konuşlandığı İdlib'de Esed Rejimi tarafından kalleş bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda Mehmetçik'in tabur olarak kullandığı iki bina hedef olarak belirlendi ve haince vuruldu. Saldırıda 33 askerimiz şehit olurken, 32 askerimiz ise yaralandı.

TSK misli ile karşılık verdi. Rejim unsurları yok edilirken, yüzlerce Rejim yanlısı etkisiz hale getirildi. Şehitlerimiz ve yaralılarımız bölgeden helikopterler ve ambulanslarla tahliye edildi. Yaralılarımızın Hatay Devlet Hastanesi'ne helikopterle getirildiği anlar kameralar tarafından kaydedildi.

İdlib'deki çatışmaların yoğunlaşması ile teyakkuzda olan Hataylılar, hain saldırıdaki şehitlerimizi ve yaralılarımızı bağrına bastı. Hatay halkı haberi alır almaz Hatay Devlet Hastanesi'ne koştu. Gecenin geç saatlerine kadar hastanenin önünden ayrılmadılar.

BAKAN AKAR YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'le İdlib'deki hain saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti.

Hastaneye gelişinde Vali Rahmi Doğan ve öteki yetkililer tarafından karşılanan Akar ve komutanlar, İdlib'deki hain saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti, askerlerin sağlık durumlarına ilişkin doktorlardan bilgi aldı.

Güncellenme Tarihi : 28.2.2020 11:40

İLGİLİ HABERLER