Gündem
  • 24.10.2008 08:57

HAİNLER İSTANBUL'DA ARABALARI KUNDAKLADI

ABBAS ULU/EROL CESUR/
İSTANBUL- İstanbul'da meydana gelen kundaklama olaylarının önüne geçilemiyor. Masum vatandaşların araçlarına molotof kokteyli atarak, kaçan zanlılar, bu kez de Küçükçekmece'de ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre Küçükçekmece, Söğütlüçeşme Mahallesi'nde meydana gelen olayda, park halinde bulunan 2 otomobil ateşe verildi. Atatürk Caddesi üzerinde yanmaya başlayan araçları gören çevre sakinleri, duruma müdahale etti. Kovalarla su taşıyarak, yangını söndürmeye çalışan vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasıyla rahat bir nefes aldı. Kullanılamaz hale gelen otomobiller, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

TUZLA'DA 3 ARACA MOLOTOFLU SALDIRI DÜZENLENDİ

Gece sokak aralarında park halindeki araçlara molotoflu saldırı düzenleyen hainlerin hedefinde bu kez, Saadet Partisi temsilciliğinin bulunduğu sokaktaki 3 araç vardı.
Edinilen bilgiye göre, saat 02.00 sıralarında Tuzla, Şifa Mahallesi, 19 Mayıs Caddesi'ndeki 3 araca molotof kokteyli ile saldırı düzenlendi. Gece herkesin uykuda olduğu saatlerde sessiz sokakları hedef olarak seçen şahıslar, sokak arasında koşarak önce Göksal Çakır'a ait 34 ZF 806 plakalı Tofaş marka aracı ateşe verdi. Aracın yandığını gören Çakır'ın dedesi, ev halkını uyandırdı ve Göksal ailesi yanan aracı kendi imkanları ile söndürdü. Göksal Çakır, "Dedem sokakta 16-17 yaşlarında 2 gencin koştuğunu
görmüş. Bizim aracı ateşe vererek kaçmışlar. Kimlerin yaptığını bilmiyoruz" şeklinde konuştu.
Ellerindeki molotofları park halindeki diğer araçlara da atan gençler, önce Murat Gündüz'e ait 34 PT 665 plakalı Renault marka aracı, ardından da Bayram Uşmen'e ait 34 VJ 2002 plakalı Volkswagen marka aracı yakarak kaçtı. Murat Gündüz, "Ben uyuyordum. Eşim aracın yandığını haber verdi. Dışarı çıktığımızda arabamız alev alev yanıyordu. Araç LPG'liydi. Allahtan alevler tüpe ulaşmamış. Sadece kaporta kısmında yanma var" dedi. Bayram Uşmen ise, "Alarm sesiyle uyandık. Araçlara ilk müdahaleyi biz yaptık.
İtfaiye gelmeden araçları söndürmüştük. Evden çıktığımızda araçlar yanıyordu ama çevrede kimseyi görmedik" şeklinde konuştu.
Araçları ateşe vererek kaçan çocuk yaştaki gençlerin hedef olarak seçtiği araçların bulunduğu sokakta Saadet Partisi Şifa Mahalle temsilciliğinin bulunması dikkat çekti. Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.

GAZİOSMANPAŞA'DA KUNDAKLAMA
Gazi Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan 3 araç ard arda kundaklandı. Kimliği belirsiz şahıslar tarafından yakılan araçlar, mahalle sakinleri ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.
Edinilen bilgiye göre Gazi Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde park halinde bulunan 34 ERP 53 plakalı araç saat 01.00 sıralarında kimliği belirsiz şahısların attığı molotof kokteyli ile alev aldı. Yanmaya başlayan aracı gören çevre sakinleri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Aynı dakikalar içinde caddenin ilerisinde bulunan 1299 Sokak'ta park halinde bulunan bir başka aracın yanmaya başladığı bildirildi.
Hidayet Akdemir'e ait olduğu öğrenilen 34 LM 188 plakalı otomobilin de molotof kokteyli atılarak yakıldığı belirlendi. Çıkan yangın araç sahibi tarafından söndürüldü. Akdemir, "Bu olayı gerçekleştirenler şerefsizdir. Bir gürültü duyduk, dışarı çıktık. Araca molotof atılmış. Söndürdük ama bu hale geldi" dedi.
Öte yandan aynı muhite bağlı 1295 Sokak'ta da benzer bir durum yaşandı. Sokak içerisinde park halinde bulunan bir başka araç da aynı yöntemle ateşe verildi. Panik halinde sokağa inen vatandaşlar, duruma müdahale ederek, yangını söndürdü.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:02

İLGİLİ HABERLER