Spor
  • 27.6.2012 12:51

'Hak eden takımlar Avrupa kupalarına katılacak'

Bugün Ankara'da başlayan TFF Genel Kurulu'nda söz alan federasyon başkanı Demirören önemli açıklamalarda bulundu.


Ankara'da yapılan Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda Başkanı Yıldırım Demirören, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Federasyon Statüsü’nün 27. maddesi hükmü gereğince 1 Haziran 2011-31 Mayıs 2012 dönemi ile ilgili olarak gerçekleştirilen genel kurul, 299 delegeden 203'ünün katılımıyla Marriott Otel'de başladı.

Divan başkanlığını Kulüpler Birliği Başkanı ve Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'ın yaptığı genel kurula, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de katılıyor.

Demirören: Sözümüzü tuttuk
Başkan Yıldırım Demirören, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Futbolla yatıp futbola kalktığınız bir süreci yaşıyorsunuz. Eleştiri oklarının hedefinde durmaktan kaçamıyorsunuz. Futbol bizde maalesef skora endeksli. Kimse çabalarınıza, fedekarlıklarınıza bakmıyor. Görevde olduğumuz sürede futbolun rutin akışı dışında tek bir konuya odaklandık. 'Futbolumuzu kaostan kurtaracağız' diye söz vermiştik. Olabilecek en iyi çözümü gerçekleştirdik. Etik Kurulu raporu sonrasında özerk kurullarımız nihai kararını aldı. Sayın Başbakanımıza, Sayın Spor Bakanımıza, Onursal Başkanımız Şenes Erzik ve tüm UEFA mensuplarına gönülden teşekkür ederim. Hak eden takımlarımız Avrupa kupalarına katılacak demiştim. Görüldi ki hak eden Avrupa'da mücadele edecek. Yaşananlardan ders alarak, bir daha tekrarlanmaması için  elimizden geleni yapacağız. Yapamayacağımız işlerin sözünü vermeyi hiç düşünmedim. Gidilmedik kulüp, gezilmedik tesis bırakmamak için yoğum bir çaba gösteriyoruz. Deplasman, ulaşım ve konaklanmaları TFF tarafından karşılanacaktır. Bank Asya 1. Lig'e 4.5 milyon liraya varan katkıda bulunacağız. İkinci ve Üçüncü Lig'e toplam 5'er milyon lira sponsorluk katkısı sağlayacağız. Yaşadığımız can sıkıcı süreçten sonra futbolumuzun refaha ereceğine inanıyorum. Birlikte hareket ettiğimizde çözemeyeceğimiz sorun yok. Bizlere düşen gören taraftarı, futbolcusu ve yöneticisiyle tek yürek olmaktır" dedi.

"Artçı sarsıntılar sürebilir"
Demirören'in ardından UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik kürsüye geldi. Sitemkar ifadeler kullanan Erzik, "3 Temmuz'da başlayan süreç, futbolun içindeki tüm kimlikleri çok önemli şekilde etkiledi. Bir sene geçmesine rağmen etkileri geçtiğimiz haftaya kadar devam etti. Ama bir süre daha artçı sarsıntılar devam edebilir. Hep beraber Başkan Demirören'in taahütlerinin altına imza atmamız gerekiyor. Yaşananlardan ben de fazlasıyla etkilendim. Bu bir yılda neler yaşanmadı ki? Görevimi sorgulayanlar oldu. Söylenenleri hep içime attım. Gün güzel oyunumuzun içindeki zararlı alışkanlıklardan kurtulmak, gelecekteki Türk futbolunun planını yapma günüdür. Birbirimizi UEFA'ya şikayet etmekten vazgeçmemiz, mail yoluyla şuçlamaktan vazgeçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü o mailler benim gözüme sokulurcasına gösterildi. benim düştüğüm durumu anlamanızı diliyorum. Her türlü gayreti göstereceğime söz veriyorum. FIFA'daki görevimin sona ereceği 2013 ve UEFA'daki görevimin biteceği 2015 yılında yerime birisini hazırlamanızı rica ediyorum" diye konuştu.

(Hürriyet)

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:05

İLGİLİ HABERLER