Spor
  • 26.3.2024 16:59

Hakem ve VAR Fenerbahçe'ye olmayan penaltı verdiklerini itiraf etti

Türkiye Futbol Federasyonu, dün sızdırılan toplantı kaydının tamamını paylaştı. Bu toplantıda birçok pozisyonun incelendiği görülürken, Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının el pozisyonu da değerlendirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Youtube sayfası üzerinden geçtiğimiz gün sızdırılan toplantı kaydının tamamını açıkladı.

Bu toplantıda Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının incelendiği pozisyonlar da görüldü.

İşte pozisyon hakkında yapılan toplantı kaydında konuşulanlar:

MHK Eğitimcisi Hugh Dallas: "Bu görüntülerin hangisinde elle oynama var?"

 

VAR hakemi Erkan Engin: “Ben şu an izleyince elle oynama göremiyorum ama VAR’da izlerken elle oynama olduğuna ikna oldum. O anda öyle düşündüm. Kale arkası görüntüsünden emin oldum. Topun kırılmasından ve hareketinden pozisyonun el olduğunu düşündüm.”

MHK Eğitimcisi Hugh Dallas: "VAR odasında gördüğünle burada gördüğün aynı. amaç objektiflik o yüzden net olman gerekiyor. Eğer topun ele değip değmediğine yönelik net bir bulgu yoksa hakemi de VAR'a çağırmıyoruz. Cihan monitöre gittiğinde

hangi görüntünün elle oynama olduğunu gördün de kabul ettin?"

Maçın hakemi Cihan Aydın: "Ekrana gittiğimde, ilk anda bana temas anı gösterildi. 'Top ele geliyor' dendi. Daha sonra bir açı daha verdi ve kol açıklığını gösterdi.

Ben de sordum, 'Ele mi geliyor' diye. 'Evet' deyince ben de penaltı kararını verdim. Erkan abi 'Top direkt geliyor' dedi.

MHK Eğitimcisi Hugh Dallas: “Pawell, VAR sence de hakemi çağırdığında kendi düşüncelerini çok fazla söylemiyor mu? VAR'ın yapması gereken sadece görüntüyü göstermesi. Burada sözel yönlendirme yapmıyor mu sence de?”

VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil: “Temas noktasını göstermesi doğru ama temas noktasını tam olarak göremiyorsanız bir de bunu sözlerinizle destekleyici bir tutum sergiliyorsanız, bu hakemi bir şeye inandırmaya giriyor”

 

 

YENİ ŞAFAK

Güncellenme Tarihi : 26.3.2024 17:01

İLGİLİ HABERLER