Asayiş
  • 18.11.2012 13:19

Hakkari'de çatışma: 5 asker şehit!

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşlardan alınan bilgiler doğrultusunda, güvenlik güçleri tarafından Şemdinli ilçesi kırsalında geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Operasyon esnasında bir grup terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlandığı kaydedilen açıklamada, çıkan çatışmada 4 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1'i yaralı olmak üzere 4 teröristin de sağ olarak yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada, bölgede hava destekli devam eden operasyonlarda 2 teröristin ise kendiliğinden güvenlik güçlerine teslim olduğu vurgulanarak, ''Operasyonlarda, 5 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 1 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır, yaralımıza acil şifalar dileriz'' denildi.

Çatışmanın ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılırken, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde yoğun hava trafiği yaşandığı gözlendi.

Bu arada, bazı basın yayın organlarında helikopterin düştüğüyle ilgili haberlerin yer aldığı, ancak bunun gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Hainler durmuyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Öğretmenevi'nde, gazetecilerin sorusu üzerine, her şehit cenazesinden, her acı olaydan sonra ''inşallah hep bu son olur'' diye umut ettiklerini ifade etti.

Arınç, şunları söyledi:

''Fakat hainler durmuyor maalesef. Yine bugün Hakkari Şemdinli kırsalında, 4 askerimizin ve 1 helikopter teknisyeninin bir saldırı sonucunda şehit edildiklerini duydum. Fevkalade üzgünüz. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Yakınlarına, millete başsağlığı diliyorum.

Terörle mücadelemiz elbette daha büyük azimle, gayretle ve şehitlerimizin yolundan giden askerlerimizin, güvenlik güçlerimizin büyük kahramanlığıyla sonuca ulaşacak. Bir an evvel gözyaşlarının dinmesini ve artık şehitler kervanının sona ulaşmasını diliyorum. Allah rahmet eylesin. Hepimiz çok üzgünüz.''

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:05

İLGİLİ HABERLER