Gündem
  • 28.2.2011 13:35

HAMAS'TAN ERBAKAN MESAJI

Gazze’deki fiili Hamas hükümetinin Sağlık Bakanı Dr. Bessam Naim, "İslam aleminin büyük lideri ve düşünürü" olarak nitelendirdiği Erbakan’ın vefatından derin üzüntü duyduklarını belirtti ve Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Dr. Bessam Naim, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye ve İslam dünyası, başta Filistin ve Kudüs olmak üzere İslam davaları uğruna hayatını adamış, çağdaş İslam’ın çok büyük bir bayrağını kaybetmiştir" ifadesini kullandı.

Dr. Naim, İslam dünyasına üzüntülerini bildirirken, "Büyük düşünür ve İslam liderlerinden Necmettin Erbakan’ın kaybı nedeniyle, kardeş Türk halkına ve liderlerine, hükümetine ve tüm Müslümanlara başsağlığı dilediğini" bildirdi.

Hamas hareketi de Şam’dan yayımladığı başsağlığı mesajında, "Türkiye’nin liderliğine ve halkına", Erbakan’ın vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti. Hamas, Erbakan’ın Filistin davasına verdiği desteğe atıfta bulundu, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine güç ve sabır diledi.

Batı Şeria’da başta Nablus’taki El Neceh Üniversitesi olmak üzere bazı üniversite ve dernekler de Türk temsilciliklerine başsağlığı mesajları gönderdiler.

-İSRAİL’DEKİ İSLAMİ HAREKET’TEN BAŞSAĞLIĞI-

İsrail’deki İslami Hareket de, Erbakan’ın vefatı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a birer başsağlığı mesajı gönderdi.

İslami Hareket Başkan Yardımcısı Şeyh Kamil Hatib imzasını taşıyan başsağlığı mesajlarında, eski Başbakan Erbakan’ın ölümünden duyulan derin üzüntü dile getirildi, hem Türkiye yönetimine ve halkına hem de tüm İslam ve Arap alemine başsağlığı dilekleri iletildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 20:50

İLGİLİ HABERLER