Spor
  • 1.12.2014 21:45

Hamza Hamzaoğlu'nu bakın kim önermiş

Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, geçen sezon takımı çalıştıran Roberto Mancini'nin ardından Cesare Prandelli'nin getirilmesinin büyük bir hata olduğunu savundu.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, görevine son verilen teknik direktör Cesare Prandelli hakkında çarpıcı yorumlar yaptı. Yeni teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ilk antrenmanı sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Albayrak, geride kalan sezon takımın başında bulunan Roberto Mancini'nin ardından teknik adam tercihinin yine bir İtalyan çalıştırıcıdan yana kullanılmasını hata olarak gördüğünü kaydetti.

"TARAFTARIMIZ HİÇ MEMNUN DEĞİLDİ"
"Kimseyi eleştirmek istemiyorum ama sistemi tutmayan bir İtalyan'dan sonra, başka bir İtalyan'ı getirmek hataydı" değerlendirmesinde bulunan Albayrak, "Cesare Prandelli'yi de eleştirmiyorum. Hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Taraftarımız oynanan futboldan memnun olmadığı için Hamza Hamzaoğlu'nu getirdik. Bu kadar açık" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUK KUTLAMASINA ÇAĞIRMAMIZI İSTEDİLER"
Albayrak, İtalyan teknik adamın tazminatının ne kadar olacağı konusunda, şunları söyledi:
"Bizim başkanımız Duygun Yarsuvat hukuk profesörü. İkinci başkanımız Hamdi Yasaman da yine aynı şekilde hukuk profesörü ve avukat. Onlarla, hocanın avukatı bir araya gelecek ve bir orta yol bulunacak. Galatasaray'a yakışır şekilde uğurlayacağız. İtalya'ya gittikleri zaman güzel şeyler söylemelerini istiyorum. Hatta basın danışmanı bugün bana, 'Sizden söz alabilir miyim? Biz Galatasaraylı olduk ve dördüncü yıldız törenlerine bizi davet eder misiniz?' dedi. Ben de 'Şampiyon olalım, özel uçak bile göndeririz' yanıtını verdim."

"HAMZAOĞLU'NU ÖNERİNCE BANA 'MÜTHİŞSİN' DEDİLER"
Albayrak, Hamza Hamzaoğlu'nun göreve getirilmesi fikrini paylaştığında çok olumlu dönüşler aldığını da vurgularken, "Ben fikrimi ilk Ali Dürüst'e söylediğimde, 'Müthişsin' dedi. Başkanımız Duygun Yarsuvat'ı aradığımda ise o da beni tebrik etti" şeklinde konuştu.

"HAMZAOĞLU İÇİN TERİM'İ ARAMADIM"
Hamzaoğlu'na teklif yapmadan önce Fatih Terim'den izin aldıkları yönündeki haberleri yalanlayan Albayrak, şöyle devam etti:
"Öncelikle Hamza hocamıza teşekkür ediyorum. En acılı gününde aradık ve teklifimizi hiçbir ücret konuşmadan hemen kabul etti. Hatta ona, 'Hocam biz 6 ay sonra gideriz, sen inşallah 16 yıl burada kalırsın ve gelir kahveni içerim' dedim. Ben Fatih Terim hocayı aramadım. Direkt Hamza Hamzaoğlu ile konuştum. Sonra da federasyon başkanını aradım ve müsaade verdi. 'Size pırıl pırıl bir insan veriyoruz ama hep arkasında olun' dedi. Ben Hamza hocamızı Galatasaray'da alt yapı başkanı olduğum zamanlardan tanırım. Yıllardır takip ediyorum. Kendisi hep aklımda vardı. Onun dışında da hiçbir hocayla görüşmedim. Eğer Prandelli ile yolları ayırırsak, Hamza Hamzaoğlu göreve gelecek diye hep aklımda vardı."

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:57

İLGİLİ HABERLER