Gündem
  • 4.9.2013 14:35

Hasan Celal Güzel kalp krizi geçirdi!..

Alınan bilgiye göre, Ankara'ya gitmek için Ceyhan ilçesinden Adana Havalimanı'na gelen Hasan Celal Güzel, burada aniden fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği bildirilen Güzel, ambulansla Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

HASAN CELAL GÜZEL, ANKARA'YA GETİRİLDİ

Anavatan Partisi hükümetlerinde Devlet Bakanı, Gençlik Spor Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Hasan Celal Güzel, Adana'da kalp krizi geçirdi. Kaldırıldığı hastanede ilk tedavisi yapılan Güzel, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.

Ceyhan İlçesi'nde bazı görüşmeler yaptıktan sonra Ankara'ya gitmek üzere sabah saatlerinde Adana Havaalanı'na gelen Hasan Celal Güzel, salonda beklerken aniden fenalaştı. Güzel, görevlilerin çağırdığı ambulansla Adana Numune Hastanesi Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Servis'te bir süre tedavi altında tutulan Hasan Celal Güzel, saat 16.00 sıralarında ambulans uçakla Ankara'ya götürüldü

GÜVEN HASTANESİ'NE KALDIRILDI

Adana'da kalp krizi geçirdikten sonra ambulans uçakla Ankara'ya sevk edilen Hasan Celal Güzel, Ankara Güven Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Başhekim Küçükbaş: "Kendilerinin şu anda hayati tehlikeleri yok. Tansiyon yüksekliğine bağlı kalbin pompalama gücünde azalma ve akciğerlerde sıvı birikimi problemi var"

Güven Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Tevfik Ali Küçükbaş, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel'in tansiyon yüksekliğine bağlı kalbin pompalama gücünde azalma ve akciğerlerde sıvı birikimi problemi olduğunu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Başhekim Küçükbaş, Adana'dayken rahatsızlık geçiren Güzel'in, özellikle nefes darlığı, çarpıntı, aşırı halsizlik gibi şikayetlerinin olduğunu belirtti.

Güzel'in söz konusu şikayetlerinin son 1-2 gündür ara ara tekrarladığına dikkati çeken Küçükbaş, şöyle konuştu:

"Bu defa daha ağır bir tablo gelişmiş. Adana'da hemen yapılan müdahaleyle durumu kontrole alınmış. Bize gönderilen tıbbi notlar bunu gösteriyor. Şimdi doktorlarımız tarafından yapılan tıbbi değerlendirmeye göre, rahatsızlığın kalbin pompalama gücünde zorlanma olduğu şeklinde görülüyor. Tansiyon yüksekliğine bağlı kalbin pompalama gücünde azalma ve akciğerlerde sıvı birikimi. Daha önceden de kendileri kalp kapak ameliyatı geçirmişlerdi. Kalp aort damarında bir değişim olmuştu. Bu rahatsızlıkları zaten hastanemizin kontrolü altındaydı. Zaman zaman da plevral sıvı birikimleri olmakta. Bu yönde de şimdi değerlendirmelerimizi yaptık. Kendilerinin şu anda hayati tehlikeleri yok. Bunu da memnuniyetle belirledik. Bir süre içinde hastanemizde yatırılarak tedavilerine devam edeceğiz." 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:17

İLGİLİ HABERLER