Yaşam
  • 12.2.2006 18:35

HAVA SICAKLIĞI TÜM YURTTA 8-10 DERECE AZALACAK

ANKARA - Hava sıcaklığının tüm yurtta 8-10 derece azalacağı, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar yağışı ile yurt genelinde hafta boyunca kuvvetli buzlanma ve don olayının beklendiği bildirildi.
     Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halen yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kar yağışlarının etkili olmaya devam ettiği, hava sıcaklığının tüm yurtta 8-10 derece azalacağı belirtildi.
     Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar yağışı ile yurt genelinde hafta boyunca kuvvetli buzlanma ve don olayının beklendiği kaydedilen açıklamada, bugün ve yarın bütün bölgelerin çok bulutlu ve yağışlı geçmesinin beklendiği, yağışların Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur diğer kesimlerde kar şeklinde olacağının tahmin edildiği bildirildi.
     Açıklamaya göre, yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde etkili olacağı tahmin edilen yağışların hafta ortasına kadar (Perşembe) yurdun büyük bölümde devam etmesi bekleniyor.
     Açıklamada, hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinden başlamak üzere tüm yurtta 8-10 derece azalacağı, bu nedenle yurt genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayının beklendiği belirtildi.
     Soğuk havanın Cuma gününe kadar etkisini sürdüreceği ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:01

İLGİLİ HABERLER