Yaşam
  • 10.2.2006 10:34

HAYAT KADINLARIYLA SOKAKTA PAZARLIĞA PARA CEZASI

İSPANYA’nın Barcelona kentinde ’Hayat Kadınları ve İşeme Yasası’ yürürlüğe girdi. Bundan böyle sokakta hayat kadınlarıyla pazarlık yapanlar 500 euro; sokağa işeyenler ise 300 euro para cezasına çarptırılacak. Suçun tekrarlanması halinde bunu yapanların isimleri belediye binası panosundan afişe edilecek ve ailelerine haber verilecek.
      İspanya’da büyük tartışmalara yol açan ve ’Hayat Kadınları ve İşeme Yasası’ olarak da adlandırılan ’Sokaklarımızı Temiz Tutalım Yasası’yla birlikte, Barcelona’da sokak aralarında hayat kadınlarıyla pazarlık yapan müşteriler polisler tarafından sıkı takip altına alınacak.
      Hayat kadınları ve müşterilerine ağır para cezası getiren bu yasa sonucu hem hayat kadınları, hem de onlarla pazarlık yapanlar 500 euroya kadar para cezasına çarptırılacak. Suçun tekrarlanması halinde ise bu kişiler ilanla afişe edilecek.
     
      HAYAT KADINLARI BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ
      Yasa, sokak aralarına işeyenlere de ağır para cezası getiriyor. İspanyol halkının gece hayatını sevmesi nedeniyle sokakların sık sık kirlendiğini savunan belediye, bunun önüne geçmek için sokağa işeyenlere 300 ueroya kadar para cezası verme kararı aldığını açıkladı.
      Barcelona Belediyesi’nin bu kararına ilk tepki ise hayat kadınlarından geldi. Belediye binası önünde yüzlerce hayat kadını, ’işlerinin elinden alındığını’ savunarak yasanın geri çekilmesi talebinde bulundu. Çok sayıda sivil toplum örgütünün de destek verdiği bu gösteriye belediyenin yanıtı ise, "Barcelona bir dünya kenti ve onu temiz tutmak, belediye kadar burada yaşayan herkesin görevi" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:03

İLGİLİ HABERLER