Yaşam
  • 1.6.2006 01:41

'HERKESİN ORTASINDA BANA TOKAT ATTI!..'

Hürriyet - Nilgün Belgün, bir grup sanatçı arkadaşıyla birlikte katıldığı "Kütahya Tanıtım Günleri" etkinliği sırasında sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığını açıkladı. Dün Tiyatro İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Belgün, "Etkinlik bitiminde organizatör Sami Dündar, herkesin ortasında bana tokat attı. Bu fiil öyle şiddetli gerçekleşti ki, bir süredir tedavi gördüğüm fıtık rahatsızlığım nüksetti. Üstelik beni telefonla arayarak ağza alınmayacak küfürler sarfetti. Hastaneden darp raporu alıp, kendisi hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.

Belgün'ün, avukatı Tayfun Akçay ile birlikte düzenlediği basın toplantısına boynundaki sargı bantıyla çıkması dikkat çekti. Olayın ardından CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, TBMM'ye sunduğu yazılı önergeyle etkinliğin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini, dolayısıyla Bakan Atilla Koç'un festivalin içeriği, amacı, sanatçının başına gelenler ve organizasyon hakkında yazılı yanıt vermesini istedi.

OLAYI SANATÇI ÇIKARDI

Etkinliği organize eden Fikir Kulübü İletişim ve Organizasyon Danışmanlığı ise, gönderdiği yazılı açıklamada Nilgün Belgün'e diğer sanatçıların aksine özel araç tahsis ettiklerini, ancak araçların arızalanması üzerine sanatçının otelde olay çıkardığını, organizasyon ekibine küfür ve fiziksel saldırıda bulunduğunu, olayların da bu nedenle yaşandığını iddia etti.

 

Fikir Kulübü İletişim ve Organizasyon Danışmanlığı'ndan yapılan açıklama ise şöyle:

24- 28 Mayıs 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kütahya Tanıtım ve İndirim Günleri organizasyonu kapsamında yer alan Tiyatro İstanbul Tepetaklak oyununun oyuncularından Nilgün Belgün, organizasyon ekibine sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuştur. Organizasyon ekibi oyunun tüm ücretini ödeyip, tiyatro oyuncularının ulaşımlarını sağlamışken, şahsından gelen taleple sanatçı Nilgün Belgün’ün belinden rahatsız olduğu bildirildiği için Fikir Kulübü, büyük bir incelik göstererek araç temin etmiş, İstanbul-Kütahya ulaşımını VIP araçla sağlamıştır.

26 Mayıs 2006 tarihinde oyun bitiminde, sanatçının Kütahya’dan İstanbul’a ulaşımı yine incelik gösterilerek VIP araçla sağlanacakken, organizasyon sırasında mevcut olan araçlardan birinin camının patlaması diğerinin ise bozulması nedeni ile İstanbul’dan bir araç talebinde bulunulmuştur. Aracın geliş saatinin 4-5 saati bulacağı nedeni ile organizasyon şirketi sahiplerinden Filiz Senger, asistanı ile birlikte işini gücünü bırakarak bizzat sanatçının odasına giderek durumu açıklamış, sabah saatlerinde yola çıkmasının bir sakıncası olup olmadığını sormuştur. Bu sorunun cevabının “Benim bir şekilde bu gece İstanbul’a dönmem gerekiyor” olması gerekirken, sanatçı tarafından sözlü küfür ve saldırıya maruz kalan Senger, odayı terk ederek otel lobisine inmiş ve sanatçının ulaşımını sağlamak için çözüm yolları aramaya çalışmıştır. Bu konuda aslında oyuncunun bir mağduriyeti söz konusu değildir, çünkü Tiyatro İstanbul’a diğer oyuncularının ulaşımı için zaten bir araç temin edilmiştir. Eğer gerçekten bir zorunluluk söz konusu ise, diğer oyuncular ve ekibi ile aynı otobüste ulaşımını sağlayabilirdi. Tiyatro kadrosundan edinilen bilgilere göre ertesi sabah toplantısı olduğunu iddia eden Belgün’ün o gün hiçbir işinin olmadığıdır. Lobide organizasyon ekibinin araç temini ile ilgili çalışmaları sırasında Nilgün Belgün lobiye inerek orada oturan sanatçılar, basın ve mankenler içersinde tüm organizasyon ekibine küfür, sözlü ve fiziksel saldırılarını sürdürmüştür. Bunun üzerine sanatçı yaşattığı bu olumsuz ve üzücü olay nedeni ile otelden uzaklaştırılmıştır. Nilgün Belgün ayrıca otelden ayrıldıktan sonra da orada bulunan diğer oyuncu arkadaşlarını da arayarak sözlü tacize devam etmiştir.

Nilgün Belgün adına olaya şahit olan tüm Tiyatro İstanbul ekibi ve İstanbul’dan arayan tiyatro müdürü Ayşe Alemdar Fikir Kulübü çalışanlarından özür dileyerek üzüntülerini dile getirmiştir. Organizasyonu Fikir Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinlikler de yer alan; Zeynep Casalini, Kıraç, Funda Arar, Akatay Kardeşler, Özcan Deniz, Yaşar, Sertab Erener, Cemil İpekçi, Uğurkan Erez, Asena, Tan Sağtürk, Volkan Severcan, Orta Oyuncular, Sadri Alışık Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul, Tiyatro Esek ve bu etkinliklerde yer alan daha birçok isim, organizasyondan sonra Fikir Kulübü’ne gördükleri ilgiden dolayı teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. Tiyatro İstanbul oyuncularından Nilgün Belgün’ü; ulusal boyutta düzenlenen bu organizasyonu prim yapmak ve reyting almak amacıyla kullanarak, yapmış olduğu sözlü ve fiziksel tacizden dolayı kınıyoruz.

Olay anında orada bulunan ve uğradığımız haksızlığa şahit olan kişilerin isimleri aşağıdaki gibidir:

1. Volkan Severcan Tiyatro İstanbul

2. Levet Ulukut Tiyatro İstanbul

3. Metin Serezli Tiyatro İstanbul

4. Şebnem Özinal Tiyatro İstanbul

5. Özge Erdaş Tiyatro İstanbul

6. Diğer Tiyatro İstanbul oyuncuları ve ekibi

7. Cemil İpekçi

8. Uğurkan Erez

9. Tan Sağtürk

10. Mankenler

FİKİR KULÜBÜ

 

> MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK!..

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER