Gündem
  • 30.10.2007 00:06

HİLMİ ÖZKÖK'TEN CUMHURİYET'E DAİR İMALI AÇIKLAMALAR!.

İZMİR - Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, ''Bizdeki Cumhuriyet, gerçekten cumhuriyetlerin uygulamada en iyilerinden bir tanesidir'' dedi.
     İzmir Valisi Cahit Kıraç, Cumhuriyetin 84. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda resepsiyon verdi.
     Resepsiyona TBMM Başkanvekili CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, AK Parti İzmir Milletvekilleri İsmail Katmerci, Taha Aksoy, Tuğrul Yemişci, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Abdurezzak Erten ile Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
     Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir'de senelerdir törenlere katıldığını belirtirken, bu yılki Cumhuriyet kutlamalarının da çok coşkulu, saygın ve katılımcı olduğunu söyledi.
     ''Cumhuriyet, bize başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere ecdadımızın en büyük armağanıdır'' diyen Özkök, şöyle devam etti:
     ''Cumhuriyet olmaksızın onu destekleyen unsurların olması mümkün değildir. Ne demokrasi olur, ne ulus, ne millet olur. Cumhuriyet, her şeyin köküdür. Bizdeki Cumhuriyet, gerçekten cumhuriyetlerin uygulamada en iyilerinden bir tanesidir.Cumhuriyetin erdemine akıl erdirememiş, bilerek veya bilmeyerek ona zarar verici düşünce tarzında olanlar da var. Ama onları itmek yerine, alıp eğitmemiz ve Cumhuriyetin bütün faziletlerini onlara öğretmemiz lazım. Cumhuriyet, insan haysiyetine, insan onuruna en yakışan idare tarzıdır.''
     İzmir Valisi Kıraç da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bütün yörelerinde Atatürk büstlerine konulan çelenklerle, halkın yoğun katılım gösterdiği törenlerle Cumhuriyete ne dar bağlı olunduğunun gösterildiğini söyledi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:51

İLGİLİ HABERLER