Dünya
  • 4.5.2004 00:39

HIRISTİYANLAR MÜSLÜMANLARA SALDIRDI : 67 ÖLÜ

Nijerya'nın merkezinde silahlı Hıristiyan militanların, Müslümanlara saldırması sonucu en az 67 kişinin öldüğü bildirildi.


Plateau eyaleti polis yetkilisi Sotonye Wakama, 67 kişinin cesedine ulaştıklarını, aramaların yarın devam edeceğini ve başka cesetler bulabileceklerini belirtti.


Muhammed Ahmed adlı bir taksi şöförü de gazetecilere yaptığı açıklamada, makineli tüfeklerin bulunduğu 2 araçla bölgeye gelerek etrafı saran ve saldırı başlatan Hıristiyan Tarok kabilesinin saldırısından sonra Yelva Şendam köyünden kaçtığını söyleyerek, ''Bize saldıran Taroklardı. Birçok kadın ve çocuk öldü. Onları gördüm'' dedi.


Taksi şöförü, yüzlerce kişinin ölmüş olabileceğini ve Yelva Şendam'daki Müslümanların, hükümet binasına sığınmak için yakınlardakibir yerleşim yeri olan Kurgvi'ye kaçmış olabileceklerini söyledi.
Plateau eyaleti istihbarat yetkilisi Dauda Lamba da aldıkları bazıbilgilere göre bölgede durumun sakin olduğunu belirtti.


Nijerya'nın Plateau ve Taraba eyaletlerinde son 2.5 ay içinde çıkan çatışmalarda yaklaşık 250 kişinin öldüğü bildiriliyor.
Nijerya 1960 yılında İngiltere'den bağımsızlığını kazandıktan sonra, ülkede Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında çıkan savaşlarda binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:08

İLGİLİ HABERLER