Yaşam
  • 3.10.2006 00:56

HOLLYWOOD'DAKİ 'YARDIM' MODASINA ELEŞTİRİ!..

Afrika'daki kadın ve çocuklara yönelik bir yardım kampanyasında görev alan aktris Scarlett Johansson, imajları için yardım kampanyalarına katılan ünlüleri yerden yere vurdu.

21 yaşındaki oyuncu, Hollywood yıldızlarının havalı olabilmek uğruna yardım kampanyalarına katıldığını söyledi.
 
'Lost in Translation' ve 'The Black Dahlia' filmlerinin yıldızı Johansson, Afrika’daki kadın ve çocuklara yardım toplamak amacıyla U2’nun solisti Bono tarafından başlatılan 'Red' kampanyasında görev aldı.
 
Vogue dergisine konuşan Johansson, “bazı kişiler doğru dürüst araştırma yapmadan bir şeylere destek vermekle suçlu. Birşey moda olduğunda hep birileri öne çıkmaya çalışıyor. Burada hatırlanması gereken şey Afrika’daki kadın ve çocukların yardımımıza ihtiyaçları olduğudur. Bunun benim kariyerimle bir alakası yoktur” dedi.
 
Johansson ayrıca, “kamuoyunca tanınan kişilerin inandıkları şeyleri savunması önemli birşey. Bize bu söz hakkı tanınmış ve bunu kullanmamız gerekir” ifadelerini kullandı.
 
Hollywood’da yardım kampanyalarına destek vermek her geçen gün daha popüler hale geliyor. Angelina Jolie ve Nicole Kidman gibi yıldızlar Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi olarak görev yapıyor.
 
Jolie ve partneri Brad Pitt geçtiğimiz günlerde insani yardım kuruluşlarına birer milyon dolar bağışladı.
 
George Clooney dikkatleri Darfur’daki krize çekmek için kampanya yaparken, Leonardo Di Caprio küresel ısınma konusunda bir internet eko sitesi kurdu.

/Metin Güneş, CNN TÜRK

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:48

İLGİLİ HABERLER