Gündem
  • 10.1.2014 17:35

HSYK toplantısında gerginlik

ADALET Komisyonu, HSYK ile ilgili verilen Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere saat 15.00'te toplandı. Komisyon toplantısına CHP milletvekillerinin yoğun katılımı nedeniyle toplantı başladığı sırada yer tartışmaları yaşandı. Tartışmaların devam etmesi üzerine Komisyon toplantısı saat 15.30'da Plan ve Bütçe Komisyon Salonu'nda başladı.

HSYK GÖRÜŞMELERİNDE MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA GERGİNLİK

HSYK kanun tasarısının görüşüldüğü komisyonda, milletvekilleri arasında şiddetli tartışmalar yaşandı.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın, HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın dışında bir başka HSYK üyesinin komisyon toplantısına gelip gelmemesiyle ilgili oylama yapmak istemesi esnasında CHP’li ve AK Parti’li vekiller arasında tartışma çıktı. Komisyon Başkanı kürsüsünün önündeki tartışmanın şiddetlenmesi üzerine milletvekilleri arasında itişme yaşandı. 

HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu, sert tartışmalara sahne oldu. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'ya 'Bir yerlerden aldığın talimatla hareket ediyorsun' diye bağırdı. Bazı CHP'li milletvekilleri ise 'Emir alıyorsun, iç tüzüğü uygulamıyorsun' diye tepki gösterdi. Bunun üzerine CHP'li milletvekilleri ve İyimaya arasında sözlü tartışma çıkı. İyimaya da sesini yükselterek, 'Ben kimseden talimat almam' diye karşılık verdi.

Saat 15.30'da başlayan HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu toplantısında, başladığı gibi gergin sona erdi. 8 saat süren görüşmelerin ardından komisyon başkanı İyimaya; "Gerilimli ve faydalı müzakereler oldu. Maddelere varıldığında faydalı dönüşümlerin yapılabileceğini umuyorum. Bulunduğumuz noktadan devam etmek üzere komisyonu yarın saat 14.00'de devam edecek" dedi.

Ardından milletvekilleri komisyon salonundan ayrıldı. 



Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, (DHA)

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:35

İLGİLİ HABERLER