Gündem
  • 28.10.2005 00:07

HÜKÜMET CASUS ARIYOR!..

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Vekili Abdullah Gül, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne dair bilgilerin basına kimler tarafından sızdırıldığının araştırılması ve sorumluların tespiti için istihbarat birimlerine talimat verdi.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, bugün yazılı bir açıklama yaparak, Milli Güvenlik Kurulu'nda onaylanan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne ilişkin haberler konusunda hükümetin rahatsızlığına işaret etti. Son günlerde Milli Güvenlik Siyaset Belgesi ile ilgili basında yer alan haber ve yorumların, maksatlı sızdırmaların ürünü olarak değerlendirildiğini kaydeden Tan, söz konusu "yalan-yanlış bilgilerin sorumsuzca sızdırılmasının, devletin çıkarlarını tehlikeli bir şekilde zedelediğini" vurguladı.


Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne dair bilgileri sızdıran sorumsuz kişilerin, yasalara göre ciddi bir suç işlediklerine dikkat çeken Tan, "Bu itibarla sayın bakanımız da, başbakan vekili sıfatıyla, söz konusu bilgilerin kimler tarafından, nasıl ve hangi yöntemlerle sızdırıldığının araştırılması ve sorumluların tespiti için devletimizin istihbarat birimlerine talimat vermiş bulunmaktadır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER