Gündem
  • 22.8.2011 00:06

İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN SERT KONUŞTU

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, son dönemde meydana gelen terör eylemlerine karşı sert çıkarak, "Bu toprakları satın alacak bir bedel henüz icat edilmemiştir" dedi.
İçişleri Bakanı Şahin, Ordu Valiliği tarafından Özel Ordu Koleji'nde şehit ve gazi ailelerine verilen iftar yemeğine katıldı. Yaklaşık 300 şehit ve gazi ailesinin katıldığı iftar yemeğinde her masada bir daire müdürü, şehit aileleriyle birlikte iftar açtı. Yemeğin ardından şehit ve gazi ailelerine hitap eden Bakan Şahin, bu topraklarda kalabilmek için uyanık olmak gerektiğini söyledi. Bakan Şahin, "Bu topraklar hakikaten asırlardır bir mücadelenin eseri olarak bizim vatanımız olma özelliğine sahiptir. Bu mücadele yeri geliyor sınırda, cephede sıcak savaş olarak kendini gösteriyor, yeri geliyor cephe gerisinde vatan sathında bir takım hain girişimlere karşı mücadele vererek devam ediyor. Bu mücadele hiçbir şey olmasa bile gazilerimizin, Yüce Allah'ın rahmetine emanet ettiğimiz şehitlerimizin hatırasına güvenlik güçlerimizin her zaman dikkati, disiplini ve uyanık görev anlayışıyla devam ediyor. Eğer bu topraklar bizim olacaksa bunu yapmaya mecburuz" diye konuştu.
Bakan Şahin, şöyle devam etti:
"Bu topraklar asırlardır aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklardır. Bu topraklar kahraman gazilerimizin yaralarıyla sızlanmış, o yaraların acısını hissetmiş, hisseden topraklardır. Bu toprakların dinleyen için sesi vardır, görebilen gözler için farklı bir rengi, kokusu vardır. Bu topraklar sıradan topraklar değildir. Bu topraklarda bedel ödenmiştir. O bedel banker parası değildir. O bedel kandır, o bedel candır, o bedel acıdır. Ve o bedeli satın alacak bir bedel de henüz icat edilmemiştir.
İşte henüz karşılığı bulunmamış bir bedelle bu topraklar bugün aziz şehitlerimizin hatırasına, aramızda yaşayan kahraman gazilerimizin hatırasına bize verilen bir emanettir."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:46

İLGİLİ HABERLER