Gündem
  • 14.1.2014 18:27

İHH deposunu basan polisler görevden alındı mı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün gerçekleştirilen El Kaide operasyonu çerçevesinde Kilis’teki İHH deposuna baskın düzenleyen polisler hakkında soruşturma açıldığı iddialarını cevapladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kilis'teki operasyonda polislerin görevden alındığı ve bakanlığın 2 savcı görevlendirdiği iddialarına ilişkin, "Adalet Bakanlığı'nın herhangi bir yere savcı görevlendirme gibi ne bir yetkisi ne bir görevi vardır. Bu tamamen asparagas bir bilgidir" dedi.

Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'yle MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret etti.

Bozdağ, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ziyaretin konusunun, anayasa değişikliği hususunda AK Parti'nin görüşlerini gruplara iletmek olduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili'ne Anayasa'nın 159. maddesi üzerinde siyasi parti gruplarının biraraya gelerek, işbirliği içerisinde bir metin oluşturmaları ve bunun yasalaşması hususunda AK Parti'nin her türlü işbirliğine hazır olduğunu ifade ettiklerini belirten Bozdağ, onların da bu konudaki görüşlerini paylaştıklarını kaydetti.

Bozdağ, gazetecilerin, Kilis'te yürütülen bir operasyon kapsamında polisler hakkında soruşturma açıldığı ve Adalet Bakanlığı tarafından 2 savcı görevlendirildiği yönünde iddialar bulunduğunun belirtilmesi üzerine, "Devam eden soruşturmalarla ilgili bir şey söylemem doğru değil bu bir. Polislerle ilgili kısım hakkında herhangi bir bilgim yok, bu iki. Üçüncüsü de Adalet Bakanlığı'nın herhangi bir yere savcı görevlendirme gibi ne bir yetkisi vardır ne bir görevi vardır. Bu tamamen asparagas bir bilgidir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:29

İLGİLİ HABERLER