Yaşam
  • 16.4.2005 01:16

İKİNCİ NESİL YENİ FORD FOCUS...

Ford Otosan Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, bayilerde beş kapı Hatchback ve dört kapı Sedan model seçenekleri ile satışa başladıklarını söyledi.


 
Yıl içinde 3KSport ve SW modelleri ile birlikte yeni donanım seviyelerinin de sunulacağına değinen Özüner, yere daha yakın ve sportif bir görünümde olan yeni Ford Focus'ta üstün ses yalıtımı özelliği bulunduğunu da söyledi.
 
Yeni Ford Focus da halojen farlarla sunulan sürüşe duyarlı ön far sisteminin yanında Bluetooth ve sesli kontrol sistemi, müzik sistemi, çift bölgeli otomatik klima ve cep telefonunu kontrolü de sağlanabiliyor.
 
Özüner, yeni modelin, eski Focus'a göre daha geniş ve 17 santim daha uzun olduğunu da anlattı.
 
Deriyle temas eden yüzeylerde antialerjik özellik
 
Araçta doğrudan deriyle temas eden tüm yüzeylerin antialerjik özelliğe sahip olduğunu da vurgulayan Özüner, 1.6 litre Duratorq TDCi dizel motorun da en çok tercih edilen motor seçeneklerinden biri olacağını belirtti. 
 
Özüner, 2005'in son üç ayında dizel motorda sürekli değişen oranlı otomatik şanzıman ve anahtarsız araç sistemi gibi yenilikler de sunacaklarını söyledi.

Aykut Özüner, ön satış kampanyasında 750 aracın daha Türkiye'ye gelmeden satıldığını, 15 bin kişinin ise yeni Focus'la tanışmak için yetkili satıcıları ziyaret ettiğini belirtti.

Birinci nesil Ford Focus'un altı yılda 76 bin adet sattığına da değinen Özüner, "yeni Focus'ta bu yılki hedef 14 bin adet ama 400-450 binlik pazar büyüklüğünde her yıl 20 binlik bir satış temposunu tutturmak mümkün bir hedef olacaktır'' dedi.
 
31 bin 750 YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Yeni Ford Focus'un fiyatı, motor ve model seçenekleriyle 40 bin 900 YTL'ye kadar çıkabiliyor.

Ford Otosan Genel Müdürü Turgay Durak da ''C sınıfı araç otomobil pazarındaki en büyük segment olduğu için, bizim en önem verdiğimiz, pazar payını ve satışlarını artırmak için en fazla üzerine konsantre olacağımız ürünümüz bu Ford Focus'' dedi.

Ford Otosan olarak son üç yıldır Türkiye otomotiv pazarının lideri konumunda olduklarını, 2004 yılında 114 bin 800 perakende araç satışı ile yüzde 15.5 pazar payı elde ettiklerini de anlatan Durak, bu yılın ilk üç ayındaki pazar paylarının ise yüzde 17.3 olduğunu belirtti.
 
Pazar payındaki artış ve yüksek satış adetlerine ulaşmada otomobil pazarında her geçen yıl artan performanslarının önemli rol oynadığına değinen Durak, "satış sonrası hizmetler de otomobil pazarındaki konumumuzu iyileştirdi, geçen seneyi üçüncü olarak kapattık'' dedi.

CNN Türk

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:54

İLGİLİ HABERLER