Spor
  • 26.5.2013 02:09

İlkay'dan tarihi gol!..

Borussia Dortmund'un Türk asıllı futbolcusu İlkay Gündoğan, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 4 maçtır gol yemeyen Bayern Münih'e final maçında gol atma başarısını gösterdi.

Wembley Stadı'ndaki karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ve 90 dakika sahada kalan 22 yaşındaki İlkay, Avrupa'nın 1 numaralı kupasında Bayern Münih ağlarını 4 maç aradan sonra havalandırdı. İlkay, 60. dakikada Mandzukic'in golüyle 1-0 geriye düşen takımına 76. dakikada penaltıdan attığı golle beraberliği getirdi.

Bayern Münih, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon çeyrek final ve yarı final maçlarında kalesinde hiç gol görmedi. Alman ekibi, çeyrek finalde İtalya'nın Juventus takımını iki maçta da 2-0'lık skorlarla geçerken, yarı finalde İspanya'nın Barcelona takımını ilk maçta 4-0, rövanş mücadelesinde ise 3-0 yenmeyi başarmıştı.

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, yedek soyundurduğu Nuri Şahin'i ise 90. dakikada Bender'in yerine oyuna dahil etti. Milli futbolcu, kupayı kaybettikleri karşılaşmadan sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

-Heynckes, kariyerinin 2. kupasını kazandı

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:00

İLGİLİ HABERLER