Eğitim
  • 3.5.2007 06:30

İLKÖĞRETİM OKULUNDA SAİD-İ NURSİ ŞOKU!..

Nur tarikatı kurucusu Said-i Nursi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Konya Ilgın’daki İnönü İlköğretim Okulu’nun internet sitesinde, "Savaş kahramanı" olarak ilan edildi. Sitenin rehberlik bölümünde, "Hazret" olarak bahsedilen Said-i Nursi ve talabeleri hakkında övgü dolu bir söyleşi yayınlandı.

KONYA’da Ilgın İlçesi’nde 350 öğrencili İnönü İlköğretim Okulu’nun ’www.ilgininonu.k12.tr’web sayfasındaki ’Rehberlik Öyküleri’ bölümünde, Said-i Nursi ve talebeleri ile ilgili övgü dolu sözlerin yeraldığı bir söyleşi yayınlandı. ’Uzun Bir Ayrılıktan Sonra’, başlıklı söyleşiyi kimin yaptığına dair sitede herhangi bir bilgi yer almıyor. Yazının bir bölümünde Said-i Nursi’den ’Savaş kahramanı’ bir bölümünde ise ’Hazret’ olarak bahsedilmesi dikkat çekti.

Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Veli Demir, cemaat propagandalarının artık okulların internet sitelerinde açıktan yapılmaya başladığını belirterek, "Okulun internet sitesinde Atatürk’e ve Cumhuriyete bakışı belli olan bir tarikat liderinin kahraman gösterilmesi aymazlıktır. AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminin ne kadar dinselleştiğinin açık göstergesidir. Bir tarikat şeyhinin açıkça internet sitesine konulması Cumhuriyet’e bir meydan okumadır" dedi. Yaşanan bu olayın sorumlusunun Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu söyleyen Demir, "Çünkü müdürlük, son yaptığı yönetici atamalarında çağdaş, demokrat ve Atatürkçü düşünen yöneticiler yerine daha çok Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlı öğretmenleri tercih etmiştir" diye konuştu. Türkiye’de 60 bine yakın okulun medrese anlayışı ile yönetildiğini savunan Demir, "Demokrat, çağdaş ve Atatürkçü öğretmenler de sindirilmeye çalışılmaktadır" iddiasında bulundu. İnönü İlköğretim Okulu yöneticileri ise konuyla ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçındı. Okulun internet sitesindeki yazının bazı bölümleri şöyle:

MÜÇTEHİD "...Daima işleyen ve düşünen bir kafa. Nakillerle pek meşgul değil. Onun rehberi yalnız Kuran. Bütün feyiz ve zeka kaynağı bu. Bütün o lem’alar, doğrudan doğruya bu kaynaktan nebean ediyor. Bir müçtehid, bir imam kadar rey sahibi. Kalbi bir Sahabe kadar imanla dolu. Ruhunda Ömer’in şehameti var. Yirminci asırda Devr-i Saadeti nefsinde yaşatan bir mü’min. Bütün hedefi iman ve Kuran."

FEDAİ "...Harp meydanlarında, mücahitlerin önünde, kılıç elinde, dim dik ayakta düşmana saldıran bir kahraman. Esarette, düşman kumandanına karşı koyan bir kahraman. İdam sehpasında, düşman kumandanını düşündüren, insafa getiren bir kahraman. Millet ve memleket için canını vermekten zerre kadar çekinmeyen bir fedai."

HAŞMETLİ "...Yapısı ufak tefektir, fakat heybetlidir, haşmetlidir. Gözleri birer şems-i taban gibi nur saçar. Bakışları şahanedir. Maddeten, belki dünyanın en fakir adamıdır, fakat maneviyat aleminin sultanıdır."

FAZİLETLİ "...Memleketin her tarafında 600 bini mütecaviz, belki bir milyonu bulan talebeleri, memleketin en faziletli evlatlarıdır. Üniversitenin muhtelif fakültelerinde müsbet ilimler tahsil eden şakirtleri pek çoktur, yüzlercedir, binlercedir. Hiçbir Nur talebesi yoktur ki, sınıfının en faziletlisi, en çalışkanı olmasın."

SORUŞTURMA AÇILDI Haberin internet sitelerinde yayınlanmasından 2 saat sonra okul yönetimi yazıyı siteden geri çekti. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, okulun web sayfasında yer alan Said-i Nursi ve talebelerini öven yazıyla ilgili soruşturma başlattı. Şahin, "Konu inceleniyor. Yazının içeriğinin Bakanlığın belirlediği kriterlerine uygun olmadığı tespit edilirse, sorumlular sonuçlarına katlanacak" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:34

İLGİLİ HABERLER