Yaşam
  • 2.11.2006 14:35

İNANILMAZ OLAY! BORCUNU ÖDEYEMEYEN KADIN, YUMURTALARINI SATIŞA ÇIKARDI!..

İngiltere'de 15 bin sterlin (yaklaşık 42 bin YTL) tutarındaki kredi kartı borcunu ödeyemeyen genç bir kadın, yumurtalarını internette satışa çıkardı.
      İngiliz basınının haberine göre, ülkesinde kadınların yumurtalarını satmasının yasa dışı olduğu Alexandra Saunders, bir kadın dergisinde ABD'de buna büyük paralar ödendiğini okuyunca, hemen bir Amerikan web sitesinde kendiyle ilgili ayrıntılı bilgileri yayınlamaya başladı.
      Borcunu ödemek için üç ayrı işte çalışmasına karşılık bunu başaramayan Saunders, yumurta bağışının büyük bir sektör olduğu ABD'de çocuk sahibi olmak isteyen bir çifte yumurtalarını 20 bin sterline (yaklaşık 55 bin YTL) satmayı ve borcunu kapatmayı planlıyor.
      Ancak, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, çok sayıda genç kadının yumurta bağışının ciddi sağlık riski bulunduğunu bilmediği konusunda uyarıda bulunuyorlar.
      Çoğu donörlerin 20'lerinde aşırı borçlu, bekar, çocuksuz genç kadınlardan oluştuğu ve sadece mali kazanç sağlamayı düşündükleri belirtilirken, yumurta vermenin sperm vermek gibi olmadığına, kadın yumurtalarının alınmasının kısırlığa, hastalığa hatta ölüme yol açabileceğine dikkat çekiliyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 01:56

İLGİLİ HABERLER