Yaşam
  • 2.10.2005 02:23

İNANILMAZ OLAY!.. KIZININ ÇOCUĞUNU DOĞURDU

İngiltere’nin Birmingham kentinde yaşayan 53 yaşındaki bir kadın, hastalığı nedeniyle hamile kalması yasak olan 35 yaşındaki kızının bebeğine ‘taşıyıcı anne’ oldu ve üç gün önce torununu dünyaya getirdi.

EMMA Hattersley (35), akciğerlerine hava gitmemesine neden olan ve dünyada sadece üç kişide görülen ‘Histiocytosis X’ adlı bir kanser türüne yakalandığında henüz 19 yaşındaydı. Kalp ve akciğerlerinin zorlanmaması için genç kadına genel anestezi ve uçakla seyahat ömür boyu yasaklandı. Emma Hattersley, son dönemde sağlığında önemli gelişmeler yaşanması üzerine hamile kalmak istemiş, ancak doktorları ‘taşıyıcı anne’ sistemiyle bebek sahibi olmasını önermişlerdi. Sonunda Emma, dört çocuk sahibi annesi Annie Casserley’den yardım istedi.

Birmingham’daki Good Hope NHS Hastanesi’nde sağlık durumu gözden geçirilen 53 yaşındaki Casserley’in yaşına rağmen hamileliğin üstesinden gelebileceğine karar verildi. Geçen ocak ayında Emma’dan alınan yumurta, eşi Andrew Hattersley’in spermiyle döllendirildi. Elde edilen embriyon, Annie Casserley’in rahmine nakledildi. Doğum uzmanı Mike Moloney, yakın gözetim altına alınan Casserley’in sorunsuz bir hamilelik dönemi geçirdiğini söyledi. Moloney, ‘Anne ve kızın arasında 18 yaş fark var ve Annie hamileliği kabul ettiğinde 52 yaşındaydı. Endişelerimiz vardı, ancak Annie’nin sigara içmemesi ve sağlıklı olması başarılı bir hamilelik dönemi sağladı’ dedi.

Perşembe günü sezaryenle dünyaya gelen bebeğe ‘Annie Trinity’ adını veren Emma Hattersley, bebeğini ‘üç kişi meydana getirdiği için’ bu ismi verdiğini söyledi.  

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER