Gündem
  • 27.6.2007 00:15

İNANILMAZ OLAY:BAŞBAKANLIK KORUMALARI GAZETECİLERİN MİNİBÜSÜNE SİLAH ÇEKTİ!..

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi tarafından Niğde’de düzenlenen mitingi takip eden bir grup gazetecinin bindiği münübüsün, Başbakanlık korumaları tarafından durdurulup, şoförünün başına silah dayandığı iddia edildi.
      Olay iddiaya göre şöyle gelişti:
      Niğde’nin Bor İlçesi sınırlarındaki TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninin ardından Başbakan Erdoğan, kent merkezinde yapılacak olan mitinge katılmak üzere hareket ettiğinde meydana gelen olay şöyle gelişti:
      Başbakan Erdoğan’ı takip eden ve içinde Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Star Gazetesi yazarı Hadi Özışık ve Bugün Gazetesi muhabiri Sedat Şimşek’in de içinde bulunduğu basın mensuplarını taşıyan özel minibüs de konvoyla birlikte yola çıktı. Minibüs, Bor- Niğde yolunda ilerlerken Başbakanlık korumalarının bulunduğu 06 VHS 79 plakalı otomobil önünü kesti. Otomobilden inen korumalar, silah doğrultarak minibüsü durdurdu ve sürücüden aracı kenara çekmesini istedi.
      Minibüsteki gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ı izlediklerini belirterek yola devam etmek istemeliri üzerine korumalar sürücüye silah doğrulttu. Minibüste bulunan bir polis kenisini tanıtıp içerdekilerin gazeteci olduğunu söyleyince silah doğrultan polis, “Ben polis molis dinlemem. Bu güvenlik tedbiri vururum'' diyerek minibüsün hareket etmesini engelledi. Sürücüye silah çeken korumanın bir süre bekletitği gazetecilerin minibüsü gecikmeli olarak Niğde'ye ulaştı.
      Araçta bulunan gazeteciler, Başbakanlık korumalarının bu tutumuna bir anlam veremediklerini söyledi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:54

İLGİLİ HABERLER