Yaşam
  • 10.2.2006 09:11

İNEĞİ GETİRENE 2 AY BEDAVA SÜT...

M. ŞÜKRÜ YILDIRIM
BATMAN (İHA) - Batman'da bir vatandaş kaybolan ineğini getirene 2 ay bedava süt vereceğini vaat etti.
GAP Mahallesi'nde ikamet eden M. Şah Yürek isimli vatandaş, geçim kaynağı olan ineğinin ortadan kaybolmasıyla geçim sıkıntısı yaşadığını ifade ederek, "Bulana hediye verecek param yok. İneğimi getirene 2 ay bedava süt vereceğim" dedi. İneğini, 7 yıl önce ikamet ettiği Siirt'in Baykan İlçesi'nden 1 milyar 50 milyon TL'ye satın aldığını belirten M. Şah Yürek, 1. 5 yıl önce taşındığı Batman'da, ineğinin verdiği süt sayesinde geçimini sağladığını, ineğinin kaybolduğu günden bu yana geçim sıkıntısı çektiğini söyledi.
Batman'da uzun uğraşlar sonucu geçici bir iş bulduğunu anlatan M. Şah Yürek, ineğinin ortadan kaybolmasıyla işi bırakıp, ineğini aramaya çıktığını ve bu nedenle uzun uğraşlar sonucu bulduğu işten de atıldığını söyledi. 15 gün önce kaybolan ineğini aramadık yer bırakmadığını belirten M. Şah Yürek, "İneğim, günlük 12 - 13 kilo süt veriyordu. Bunun 10 kilosunu satıyorduk. Buradan gelen parayla 110 milyon TL'lik kiramı ve gıda ihtiyaçlarımı karşılıyordum. İneğim kaybolduktan sonra perişan oldum. Sütten gelen para kesildi. Geçici işimi bırakıp günlerce ineğimi aradım, ama bulamadım. İşime dönmek isteyince de işime son verildiğini öğrendim. Ne yapacağımı şaşırdım. Allah rızası için ineğimi bulan, bana teslim etsin. Çünkü, o bizim geçim kaynağımız. İneğimi getirenlere mükafat olarak 2 ay bedava süt verme sözü veriyorum. Çünkü başka hediye verecek gücüm yok" diye konuştu.
Yürek, ineğinin çalındığı veya ahırdan kaçtığı konusunda bir bilgisi olmadığını ifade ederek, günlerdir ineğin yolunu gözlediğini söyledi. 5 yaşındaki çocuğunun da ineğin kaybolmasına çok üzüldüğünü söyleyen Yürek, Batmanlılardan ineğinin bulunmasını istedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:03

İLGİLİ HABERLER