Dünya
  • 16.1.2014 10:28

İnternet üzerinden çocuk pazarlayan çete yakalandı

İngiltere Suçla Mücadele Birimi, operasyonda 17 İngiliz vatandaşının tutuklandığını duyurdu. Gözaltına alınan 17 İngiliz’den beşi suçlu bulunurken, biri hakkında başka işlem yapılmayacak, iki İngiliz şüpheli de öldü. Dokuz şüphelinin sorgusuna da devam edildiği bildirildi.

Filipinlerde cinsel istismar mağduru olduğu belirlenen yaşları 6 ila 15 arasında değişen 15 çocuk kurtarıldı.

“Gayret” olarak adlandırılan operasyonda, 11 Filipinli cinsel istismara aracı olmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında İngiltere dışında 29 kişi gözaltında alındı.Gözaltına alınanların, Avustralya, ABD, Fransa, Almanya, Kanada, Hong Kong, Hollanda, İsveç, Norveç, Tayvan, Danimarka ve İsviçre’den olduğu bildirildi.

İnternette bilgisayar kamerasıyla çocuk istismarını canlı izlemek için para ödeyen ve 139’u İngiliz vatandaşı 733 şüpheli hakkındaki diğer üç soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.

İngiltere Suçla Mücadele Birimi’nin açıklamasında internet üzerinden çocuk istismarının “özellikle gelişen ülkelerde büyüyen bir tehdit” olduğu ifade edildi.

Filipinler’de 2012 yılında başlayan soruşturmada İngiliz yetkililer, Avustralya Federal Polisi ve ABD Göçmenlik ve Gümrük Bürosu ortak çalıştı.

Soruşturmada, müşterilerin ödediği paraların toplamının 37 bin 500 sterlinden (yaklaşık 62 bin dolardan) fazla olduğu, bazı vakalarda çocukları istismar eden akrabalarına da para ödendiği ortaya çıktı.

 

BBC

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER