Gündem
  • 15.4.2024 10:58

İran Hipersonik füzeleri iki kritik askeri üssü vurmuş.. İşte görüntüler

Demir Kubbe yedi hipersonik füzenin tamamını engellemeyi başaramadı: Press TV

Füzelerden bazılarının, "İsrail'in" en büyük havalimanlarından biri olan ve F-35 savaş uçaklarının ana üssü olan "İsrail'in" Nevatim Hava Kuvvetleri üssünü vurduğu bildirildi. İran'ın devlet haber ajansı Press TV Pazar günü, "İsrail'e" gece boyunca ateşlenen hipersonik füzelerden hiçbirinin Demir Kubbe tarafından durdurulmadığını bildirdi.

Dün gece yayıncı, İran topraklarından yedi hipersonik füzenin ateşlendiğini bildirdi. Füzelerden bazılarının, "İsrail'in" en büyük havalimanlarından biri olan ve F-35 savaş uçaklarının ana üssü olan "İsrail'in" Nevatim Hava Kuvvetleri üssünü vurduğu bildirildi.

İran , Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik son saldırının ardından  Pazar günü "İsrail"e karşı misilleme saldırısı başlattı.

Edinilen bilgiye göre saldırıda İran'dan fırlatılan 185 insansız hava aracı, 36 seyir füzesi ve 110 karadan karaya füze yer aldı.

Analistler, 1.200 milden fazla menzile sahip olan ve İran topraklarından "İsrail"e ulaşmasını sağlayan Paveh 351 seyir füzesi gibi İran tarafından geliştirilen spesifik silahları tespit etti.

Birkaç İran balistik füzesinin hedeflerini süpersonik hızlarda vurduğunu gösteren görüntüler sosyal medyada yayıldı. 

Güncellenme Tarihi : 15.4.2024 11:10

İLGİLİ HABERLER