Asayiş
  • 25.9.2013 12:43

İş Bankası'nda tırtıkçı veznedar şoku!..

Müşterilerin çektiği para destelerinden el çabukluğuyla 10 ile 100 liralık banknotları cebine indiren bankacı, şikayet üzerine işten atıldı. 

İş Bankası’nda banko personeli olarak çalışan acemi memur, müşterilerin çektiği paralardan 10-20 liralık banknotları el çabukluğuyla cebine indirdiği gerekçesiyle işten atıldı. Olay, müşterilerin, “Eksik tahsilat” şikayeti üzerine ortaya çıktı.

Acemi bankacı müşterileri tırtıkladı

İş Bankası bir şubesinde banko memuru olarak yeni işe başlayan B. Ş., bir yılını doldurmadan gişeden para çeken müşterileri tırtıklamaya başladı. B. Ş.’nin görev yaptığı şubenin gişesinden 4 bin 170 TL para çeken mudi V. Ş., eve gidip parayı saydığında 104 lira eksik ödeme yapıldığını fark etti. Bir gün sonra şubeye geri dönen müşteri, durumu müdüre anlattı. Aynı gün bankadan 620 TL çeken mudilerden M. A.’da kendisine 10 TL eksik verildiği şikayetinde bulundu. Tırtıkçı bankacının, yine aynı gün 554 TL çeken bir başka mudinin yine el çabukluğuyla 50 TL’sini cebine indirerek 504 TL ödeme yaptığı ortaya çıktı.

İfadesi alınarak işten atıldı

Aynı gün görevli olduğu gişede para çeken üç müşterinin 164 TL’sini el çabukluğuyla desteden çekip cebine indiren, müşteriler gittikten sonra da bu paraları şubenin ATM’sinde kendi hesabına yatıran tırtıkçı bankacı, bu şikayetler üzerine ifadesi alınarak işten atıldı. Olayın ortaya çıkmasıyla zimmetine geçirdiği bu paraların bir kısmını iade eden B. Ş., banka müfettişleri tarafından alınan ifadesinde, müşterilerden para almadığını savundu.

‘Tırtıkçı değilim'

Müşterilere ödeme yaptıktan sonra klavyesinin yanında bulunan paraları kendisinin zannettiği için aldığını iddia eden B. Ş., “Bu kadar küçük miktarlar için suç kastıyla hareket etmem mümkün değildir. Atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

Müfettişler kamera kayıtlarını incelediklerinde B. Ş.’nin müşterilere verdiği paralardan birer adet banknotu alarak önce yanındaki kalvyenin altına gizlediğini, müşteri gittikten sonra da bu paraları alarak şubenin ATM’si üzerinden şahsi hesabına aktardığını tespit ettiler. B. Ş., ATM’ye yatırdığı paraların kendi parası olduğunu iddia ederek, “O gün su faturasının ödemesi vardı. Önce 100 TL yatırdım, yetmeyince 60 TL daha yatırdım” sözleriyle savunmasını verdi.


160 TL için 21 yılla yargılanacak

Müfettişlerin raporu ile savcılığa başvuran İş Bankası, B. Ş. hakkında suçduyurusunda bulundu. B. Ş., hakkında Bankacılık Kanunu’nun 160 maddesi gereğince 7.5 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

SON TV

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:44

İLGİLİ HABERLER