Ekonomi
  • 4.7.2009 12:26

"İŞÇİLERE HAK ETTİĞİ VERİLMELİ"

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, iktidarın yaklaşık 300 bin kamu işçisinin sürmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, gerginlik ve hayal kırıklığı yaratmamasını, kamuda çalışan işçilere günün koşullarına göre hak ettiğinin verilmesini istedi.
Selvi, işçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf ve işsizin, AK Parti iktidarından 7 yıldır "darbe yediğini" ileri sürdü.
İşsizlik ve yoksulluğun toplumu adeta kavurduğunu, en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan toplumun büyük bir kesiminin, çarşıya, pazara çıkamaz hale geldiğini savunan Selvi, işletmelerin bir bir kapandığını, milyonlarca esnafın siftah yapamadan evine gittiğini iddia etti.
Gelinen noktada "bıçağın kemiğe dayandığını" ifade eden Selvi, şunları kaydetti:
"Halk gösterdiği fedakarlığın israf ve soygun içindeki beceriksiz yönetimler tarafından nasıl istismar edildiğini, bir işe yaramadığını yaşayarak görmüştür.
Adeta sosyal patlamanın yaşandığı, toplumsal barışın tehlikeye girmeye başladığı böyle bir ortamda iktidar, ülkeye faydası olmayan sanal gündemlerle daha fazla zaman kaybetmemeli, halkın iş ve aş sorununa odaklanmalıdır.
'Çarşıya-pazara çıkın, alışveriş yapın' çağrılarına rağmen halkın neden çarşıya, pazara çıkamadığına, alışveriş yapamadığına bir bakmalı ve çareler aramalı, çözümün; yatırımdan, üretimden, yoksullaşan, borç batağına saplanan halka hakkını vermekten, gelirini artırmaktan geçtiğini görmelidir.
İktidar, doğrudan yetkisi altında bulunan, yaklaşık 300 bin kamu işçisinin, sürmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde gerginlik ve hayal kırıklığı yaratmamalı, buna çalıştırdığı işçinin çarşıya-pazara çıkabilir hale gelmesi için bir fırsat olarak bakmalıdır. Bu koşullarda, kamuda çalışan işçilere günün koşullarına göre hak ettiği verilmelidir."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER