Spor
  • 28.9.2008 02:28

İSPANYOL BASINI!.. 'ARAGONES TOPUN AĞZINDA!..'

İspanya’nın Marca gazetesi salı Dinamo Kiev ile oynanacak Şampiyonlar Ligi karşılaşmasını "kilit maç" olarak yorumladı, Aragones’in geleceğinin tartışılmaya başlandığını iddia etti. Yönetim ise zorlu maçlar haftasında sessizliği seçti.
LİG tarihindeki en başarısız sezon başlangıcını yapan Fenerbahçe’de hedef adam teknik direktör Luis Aragones oldu. Gaziantep ve Hacettepe’den sonra Sivasspor deplasmanından da puan çıkaramayan sarı lacivertli takımda taraftarlar hayal kırıklığı yaşıyor. 5 haftada 9 puan kaybederek zirve yarışından uzak kalan Fenerbahçe’de fatura İspanyol çalıştırıcıya kesildi.
İspanyol spor gazetesi Marca, sıkıntılı günler yaşayan sarı lacivertlilerin deplasmanda kırmızı beyazlı takıma 2-1 yenilmesi sonrasında teknik direktör Luis Aragones’in geleceğinin tartışılmaya başlandığını iddia etti.
Başını dik tutamıyor
"Luis için yeni sorunlar" başlığını atan Marca, "Sınırsız krediye sahip olmasına rağmen, Luis başını dik tutamıyor" diye yazdı. Daniel Güiza’nın direkten dönen topunun gol olması halinde maçta her şeyin Fenerbahçe lehine farklı olacağını belirten İspanyol gazetesi, bundan sonrası için "Şampiyonlar Ligi’nde Dinamo Kiev’le oynanacak maç, Luis’in geleceği için kilit konumda" yorumunda bulundu.
Yüzde 79 gönderilsin
Alınan kötü sonuçların ardından, taraftarların eleştirileri teknik direktör Luis Aragones’e yöneldi. İnternet sitelerinde devam eden anketlerde, sarı lacivertli ekibin sergilediği kötü performansın sorumlusu olarak İspanyol çalıştırıcı görülüyor.
1907haber.com sitesinde, "Aragones gitsin mi, kalsın mı" şeklindeki sorunun yöneltildiği ankette, "Evet gönderilsin" şıkkı yüzde 79,4 oy alırken, "Hayır gönderilmesin" seçeneği yüzde 18,3, "Yorum yok" şıkkına da yüzde 2,3 oy verildi.
Fenerbahce.com sitesinde, "Sivasspor karşısında aldığımız mağlubiyetin sorumlusu kim" sorusuyla düzenlenen ankette ise "Luis Aragones" seçeneğine yüzde 59,5, "Futbolcular" şıkkına yüzde 37,4, "Hakemler" seçeneğine de yüzde 3,1 oy verildi.
Maraton.com.tr’nin, "Aragones’in oynattığı futboldan memnun musunuz" sorusunun yer aldığı ankette "Hayır" yüzde 62, "Evet" yüzde 38 oy aldı.
Bütün bu gelişmelere karşın sarı lacivertli yönetim sessizliğini korudu. Takımın Dinamo Kiev ve Kayserispor ile oynayacağı maçlar öncesinde yöneticilerin ağzını bıçak açmıyor.
Son 20 yılın en kötüsü
TEKNİK direktör Luis Aragones yönetiminde 2008-2009 sezonuna kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, sezonun ilk 5 haftaları itibarıyla performansında adeta 20 yıl geriye gitti. Bu sezonki durumu göz önüne alındığında, Birinci Lig’de 1987-1988 sezonundan bu yana ilk 5 haftalar itibarıyla en kötü performansını ortaya koyan sarı lacivertliler, 1987-1988 sezonunda olduğu gibi yine 5 maçı 3 yenilgiyle geride bıraktı. 1987-1988 sezonunda ilk 5 maçı 1’er galibiyet ve beraberlik, 3 de mağlubiyetle 4 puanla tamamlayan Fenerbahçe, 2008-2009 sezonunda Luis Aragones ile 5 maçı 2 galibiyet, 3 mağlubiyetle 6 puanla geçti. İlk kez 3 puanlı sistemin uygulanmaya başlandığı 1987-1988 sezonuna takımla başlayan teknik direktör Yılmaz Yücetürk, ilk 4 hafta alınan sonuçların ardından görevinden ayrılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:53

İLGİLİ HABERLER