Yaşam
  • 25.1.2007 15:43

ISPARTA'DA UĞUR 'MUMCU'YU ANMA'YA NEDEN İZİN VERİLMEDİ!..

CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya, Isparta dışında, Uğur Mumcu’yu anma etkinliklerinin "yasaklandığı" başka il olup olmadığını sordu.
      Coşkuner, Aksu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, Isparta’da dün, Atatürkçü Düşünce Derneği başkanlığındaki Demokrasi Platformu üyelerinin, Uğur Mumcu’nun 14. ölüm yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koymak istediklerini, ancak çelenk koyma töreninin, Valilik emriyle engellendiğini ifade etti.
      Mevlüt Coşkuner, önergesinde şu sorulara yer verdi:
      "Isparta dışında, Uğur Mumcu’yu anma etkinliklerinin yasaklandığı başka il var mı; yıllar boyu sorunsuz yapılagelmiş ilgili etkinliğin yasaklanmasını, İçişleri Bakanı olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?
      İçişleri Bakanlığı yönetmelik ve genelgelerinde, bu törenin yasaklanması hususunda açık bir ifade var mı; varsa neden Isparta dışında tüm yurtta ve bu yıla kadar Isparta’da bu törenin yapılmasına ilişkin bir engelleme olmamıştır?
      Sayın Vali Şemsettin Uzun, törenden sonra yaptığı açıklamada, mevzuata göre hareket ettiklerini ve platform üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtmiştir. İçişleri Bakanı olarak, Sayın Valinin tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?"

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:35

İLGİLİ HABERLER