Dünya
  • 14.4.2024 15:09

İsrail açıkladı.. İran'a karşılık vereceğiz, savaş henüz bitmedi

İsrailli yetkili, İsrail'in İran'ın saldırısına yanıt vereceğini ancak kapsamının henüz belirlenmediğini söyledi 

İsrailli bir yetkili CNN Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail'in İran'ın saldırısına yanıt vereceğini ancak bu yanıtın kapsamının henüz belirlenmediğini söyledi.

Yetkili, İsrail'in henüz "tüm bulaşıkları kırmaya" mı çalışacağına yoksa daha ölçülü bir şey mi yapacağına karar vermediğini söyledi.

Yetkili, seçeneklerin İsrail'in Pazar günkü savaş kabinesi toplantısında ayrıntılı olarak tartışılmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

İsrail Savunma Bakanı: İran'la çatışma henüz bitmedi

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tahran'ın önceki gece İsrail'e saldırmasının ardından Pazar günü yaptığı açıklamada, İran ile İsrail arasındaki çatışmanın "henüz bitmediğini" söyledi.

Gallant, "İsrail Devleti yüzlerce füze ve insansız hava aracıyla saldırıya uğradı ve İsrail Savunma Kuvvetleri bu saldırıyı etkileyici bir şekilde engelledi" diyen Gallant, İsraillileri "İsrail'in yayınladığı talimatlara karşı tetikte ve dikkatli olmaya" çağırdı. IDF ve İç Cephe Komutanlığı." Savunma bakanı, İsrail'in "her senaryoya hazırlıklı olması gerektiğini" vurguladı.

Gallant şöyle devam etti: "ABD ve diğer ortaklarımızla birlikte İsrail Devleti'nin topraklarını savunmayı başardık." "Çok az hasar oluştu; bu, IDF'nin etkileyici operasyonlarının sonucudur."

Gallant, Başbakan Benjamin Netanyahu ve Benny Gantz'la birlikte İsrail'in savaş kabinesini oluşturan üç kişiden biri. İsrailli bir yetkili CNN'e, İsrail'in İran saldırısına vereceği tepkiye karar verme yetkisinin savaş kabinesine verildiğini söyledi.

Cumartesi akşamı İsrail vatandaşlarına seslenen Netanyahu, İsrail'in İran'ın doğrudan saldırısına hazırlandığını ve "hem savunma hem de saldırı açısından her türlü senaryoya" hazır olduğunu söyledi.

Netanyahu, "Açık bir prensip belirledik" diye devam etti. "Kim bize zarar verirse, biz de ona zarar vereceğiz. Her türlü tehdide karşı kendimizi savunacağız, bunu sağduyulu ve kararlılıkla yapacağız.

 

 

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 14.4.2024 15:15

İLGİLİ HABERLER