Gündem
  • 15.4.2024 23:00

İsrail itiraf etti!.. İran füzesi Askeri üsse düştü, C-130 nakliye uçağı zarar gördü

İsrail'in ünlü gazetesi Times of Israel, anlatıldığı kadar başarısız olmadığını yazdı. Özellikle Amerikan ve İngiliz savaş uçaklarının kendilerine büyük yardım sağladığını yazan site, o yardımlar olmasaydı İsrail sıkıntı yaşardı dedi.

Sitenin haberinde 170 İHA ve 30 seyir ve 120 seyir füzesinin fırlatıldığına dikkat çekerek İHA'ların yüzde 99'u etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 
30 seyir füzesinin 22'sinin Demir Kubbe tarafından durduruldu. 9 seyir füzesi ise Demir Kubbe'den kurtulup düştü. Bunların beşinin Nevatim hava üssünü vurdu. Burada bulunan bir İsrail C-130 nakliye uçağı zarar verdi.



Ortadoğu'da ciddi haberleriyle tanınan Al Mayadeen, Pazartesi  tarihli raporuna göre bu, üst düzey bir ABD yetkilisi tarafından doğrulandı. Ona göre, dokuz İran füzesi İsrail'in demir kubbesini deldi ve iki İsrail hava üssünü vurdu. Bunlardan beşinin İsrail'in en büyük havalimanlarından biri olan Nevatim hava üssünü vurduğu söyleniyor. 

Geri kalanların bir kısmı şehir dışına düşerken bir kaç füze sivil merkezleri indi.
Times of İsrail İran saldırısında en az 31 kişinin hafif yaralandığını bildirdi. 
Bu arada güneydeki Bedevi topluluğuna mensup 7 yaşındaki bir kız çocuğu da ağır yaralandı. Kız, ele geçirilen bir balistik füzenin parçalarının doğrudan evine düşmesi sonucu başından yaralandı. 


İran'ın benzeri görülmemiş saldırısında İsrail'de ciddi yaralanan tek kişi oydu. Hastane, kızın ameliyat edildiğini ve şu anda pediatrik yoğun bakım ünitesinde olduğunu söyledi. Kızın babası Muhammed, Acil Durum Müdahale Servisi Magen David Adom'un durumu iyi olan 31 kurbanı tedavi ettiğini söyledi. 

Hepsinde endişe belirtileri ya da barınma arayışı sırasında oluşan yaralanmalar vardı. Her ne kadar herhangi bir ölüm olmasa da İran'ın saldırısı İsrail'in ağır kayıplara uğramasına neden oldu. 
 

תוצאות המתקפה האירנית
 

Güncellenme Tarihi : 15.4.2024 22:55

İLGİLİ HABERLER